zaterdag 24 april 2010

Deze week opgemaakt...

L'oreal Re-nutrition Mask (herstellend haarmasker met royal jelly)

Jaja, de welbekende royal jelly. O.a. Doutzen was er enthousiast over. Het maakt je toch nieuwsgierig. Vooral met die verpakking... 50% extra voor hetzelfde geld (ong. 4-5 euro), dat is niet veel! Maar werkt het ook? Na gebruik wordt je haar niet gelijk op de magische wijze super zacht en soepel. Ik heb het meerede keren per week gebruikt, als een soort alternatief voor een conditioner. En ik moet zeggen... dit werkt wel. Na een tijdje merk je wel dat je haar echt minder stug wordt en mooier (zelfs op de tweede dag!) valt. Het is geen wonder middeltje, maar wel een prima budget-masker.

Sephora - Tinted Bronzing Mist

Deze heb ik al ongeveer een jaar geleden gekocht. Het was een tasje met daarin deze spray en een zelfbruiner voor het gezicht. Ik moet zeggen dat ik er niet veel van verwacht had en toch bleek deze spray helemaal niet zo slecht te zijn. Je krijgt er niet gelijk een donkere kleur van, alsof je net een week zonvakantie achter de rug heb. De kleur bouwt zich subtiel op. Het geeft wel een gezonde, mooie gloed aan je huid. Het aanbrengen is super makkelijk. Als je er voorzichtig mee omgaan, dan breng je het alleen op de gewenste plekken aan (en dus niet op de vloer van je badkamer). De geur is ook niet vervelend: best fris en zelfs een beetje fruitig.

Davines - Alchemic Conditioner For Natural and Coloured Hair (silver)

Davines is een professioneel merk. Vroeger ging ik naar een kapper waar ik dit merk kon kopen. Ik heb uit de Alchemic-serie ook de conditioner voor bruin haar gehad en die vond ik super. Van deze serie (tja, toen werd ik weer blond) heb ik shampoo en conditioner gehad. Shampoo is al een tijdje op, daar was ik niet weg van, het maakte mijn haar zelfs een beetje droog. Conditioner is deze week pas opgegaan. En wat ik ervan vond.. eerlijk? Er zijn betere producten voor blond haar. Deze conditioner haalt wel de gele kleur uit je haar, maar zo'n mega verschil maakt het ook weer niet. In combinatie met shampoo was het effect beter. Hij maakt je haar wel zachter, maar dit is ook weer niet mega-zichtbaar/voelbaar. Kortom, een duidelijk voorbeeld van het feit dat duur niet per se goed betekent. Ik ken een hele goed budget-alternatief hiervoor en die ga ik binnenkort waarschijnlijk kopen. Dus houd de site in de gaten!

Biosilk - Silk Therapy

De welbekende olie-wonder van Farouk. Ik geloof dat bijna iedereen dit goedje tegenwoordig heeft uitgeprobeerd (in ieder geval mensen die veel met hun haar bezig zijn). Natuurlijk kon ik het ook niet weerstaan, vooral na alle mega-positieve reacties hierover. Nou, zo positief ben ik ook weer niet... begrijp me niet verkeerd, het werkt prima, maar ik hoef dit niet per se nogmaals te kopen. Laten we bij het begin beginnen. Dit soort olie-achtige verzorgingsproducten voor je haar (ook wel liquid cristalls genoemd) bevatten een boel siliconen die je haar zichtbaar zachter maken en voor de extra glans zorgen. Je hebt maar een paar druppeltjes nodig, want anders zal je haar er vet en ongewassen uit zien. De werking van dit soort producten is dus min of meer hetzelfde... illusie van gezond glanzend haar creƫren. Dat dit product ook nog eens hitte-bestendig zou zijn, betwijfel ik. Het staat niet op de verpakking, dus zou ik dit niet eens proberen. Je haar krijgt inderdaad de glow en wordt er zacht en minder pluizig van. Maar volgens mij is dit ook het geval met ieder ander soortgelijk product. Maar goed, alsnog een fijn goedje. Ik heb er minstens een jaar over gedaan en dus is dit prima te betalen. Te koop bij o.a. haarshop.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten