vrijdag 16 april 2010

Foundation en poeders: hoe te combineren?

Ik las op internet een aantal reviews en het ging ongeveer zo:
"Deze mineral foundation doe ik altijd over de eerder genoemde foundation..."
En toen brak er iets bij me. Hoevaak wordt dit fout nou niet gemaakt? Ik moet er gewoon wat over roepen.

Een mineral foundation is een... what's in a word... Het is een foundation dat je op je gezicht (dus over je dagcrème of een base) aan moet brengen. Een foundation (liquid, mousse, crème) is ook een foundation. Daaroverheen kun je een losse poeder (loose powder) aanbrengen om je make-up "vast te zetten" en ook bijvoorbeeld om het glimmen te voorkomen. Natuurlijk zal een compacte poeder (=geen losse poeder dus) beter materen in combinatie met een foundation. Maar een compacte poeder is bedoeld als een los product. Je kiest dus of hiervoor of voor een foundation.

Ik heb het ook wel eens gedaan, hoor: compacte poeder over een foundation. Maar ik merk dat mijn huid een beetje overload raakt en daardoor sneller gaat glimmen. En mocht je nog steeds vinden dat combination comp.poeder+foundation het beste matte effect heeft, koop een andere foundation of probeer een materende base. Kortom, gebruik poeder/foundation verstandig. Ik wil dus nooit meer kunnen lezen: "mineral foundation geeft zo'n satijnen finish in combinatie met mijn vloeibare foundation!"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten