zaterdag 17 april 2010

Lekker in je vel: van A tot Z (deel 1)

Toevallig kwam ik een oude artikel uit Marie Claire tegen (nog van juli 2009). Heel vernieuwend is deze niet en toch heb ik het bewaard. Handige tips, een korte herrinering aan hoe het echt moet ;) Hierbij enkele citaten verspreid over drie delen...

A - Altijd Reinig je huid echt altijd, ook als je geen make-up draagt. Vuil uit de lucht hoort niet op je gezicht. Waste of time: met ongewassen handen een cleanser inmasseren.
B - Bakkersgist Ooit gedacht dat het gist in je halfje volkoren goed kan zijn voor de huid? CM-Glucan komt van bakkersgist. Bijvoorbeeld het merk Skincode verwerkt gist in zijn anti-aging crèmes.
C - Clear your skin Niet alleen vijftienjarigen hebben last van puistjes, mee-etes en grote poriën. Door stress, zon en je hormoonshuishouding kan ook jij er van de ene op de andere dag last van krijgen! Daarom is het belangrijk om de huid goed schoon te houden.
D - DNA Op goede genen heb je geen invloed, want je hebt ze van pa en ma gekregen. Toch begint iedereen zijn leven met een babyhuidje. De een houdt dat alleen langer vast dan de ander. Niet zo gek dus dat dermatologen de oplossing zoeken in onze genen. De genen bepalen welke eiwitten de (huid)cellen aanmaken en die zorgen weer voor stevigheid van de huid. Hoe jonger, hoe actiever die eiwitten.
E - Edelweiss Frisse "Heidi-blosjes"? Crèmes met edelweiss bevatten antioxidanten die tegen extreme kou en fel zonlicht kunnen.
F - Fractional lasers De Fractional laser is de nieuwste techniek voor een strakkere kaaklijn of een "gelifte", vollere en egale huid. De laser geeft 200 tot 300 lichtimpulsen per vierkante meter huidoppervlakte, waarna deze nieuwe weefsel aanmaakt. De kosten: zo'n 225 euro per behandeling.
G - Glycation Collageen moet flexibel zijn en blijven voor een veerkrachtige (en dus jonge) huid. Suikers die we via onze voeding binnenkrijgen, plakken collegaanvezels aan elkaar, zodat deze stijver worden. Diverse beautygoeroes verdiepten zich in dit glycationproces en kwamen met antisuikeringrediënten en serums. Chanel en Dr. Brandt hebben zulke producten. En stop met snoepen. Vooral witte suikers en zoetstoffen zouden zorgen voor huid veroudering. Natuurlijke suikers blijken minder van invloed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten