donderdag 22 april 2010

Lekker in je vel: van A tot Z (deel 2)


Hierbij het vervolg op deel 1:
H - Hyaluronzuur Opeens zat het in bijna alle crémes: hyaluronzuur. Je kunt ook naar de kliniek stappen om er kraaienpoortjes mee op te vullen. Het heeft echt niks met zuren te maken, zoals fruitzuren en AHA's. We hebben het allemaal in onze huid, waar het zorgt voor het huidvolume. Het is een vochtbinder die in staat is om honderd keer het eigen gewicht in water vast te houden.
I - Immuun? Raakt je huid immuun door jarenland dezelfde créme te smeren? Fabel. De huid neemt de werkstoffen op die hij nodig heeft. Wel kan je huid andere behoeftes krijgen door het wisselen van de seizoenen, je hormoonhuishouding of de airco. Must-do: vaak onder de loep bij beautyspecialist.
J - Jabaravrucht Oosters citrusfruit blijkt een geïrriteerde huid te kalmeren en beschermt tegen nieuwe prikkels.
K - Koffie? Cafeïne is het stofje dat gezwollen oogleden doet slinken en heupen en taille een centimeterje slanker maakt. Maar dermatologen van de Universiteit van Washington hebben onlangs nog meer leuks ontdekt. In de bessen van de koffie-plant blijkt een krachtige antioxidant te zitten die de huid beschermt tegen zonlicht. Het draaide hierbij niet om een créme, maar om het drinken van koffie. Het onderzoek is heel pril, dus is hier nog onbekend hoeveel kopjes we "moeten" drinken. Maar bestel gerust die derde macchiato.
L - Lightbox Een huid met zo'n glow van binnenuit. Geen moeite als je verliefd bent of een maand op een Thais eilandje hebt gezeten. Is dat even niet het geval, dan zijn er nog behandelingen die hetzelfde effect op je huid hebben (bijv. bij Orlane).
M - Moisturizen Naast alle hightech anti-aging ingridiënten en talloze antioxidanten vergeet je bijna het nut van een "simpele" moisturizer. Hoog op de to-do-list van de huid staat beschermen, en een heel droge huid kan dit niet goed. Dus verwen de huid extra met een vochtverzorgend masker.
N - No-tox Een trend in celeb-land. Gingen actrices eerst massaal voor botox en het bijbehorende "bevroren" (voor)hoofd, de nieuwste trend is No-Tox: bewust ervoor kiezen om meer ontspannen met het verschijnsel "rimpels" om te gaan. Cate Blanchett, Julianne Moore, SJP en Courtney Cox gingen je al voor.
O - Olijfolie Als de olijfboom zich in tijdens van hitte en droogte staande weet te houden, dan kan ook de huid vast iets met dit overlevingsmechanisme. Olijfblad heeft een zelfregulerend watersysteem en de olie uit de vrucht hydrateert de huid perfect. Combineer deze twee olijfproducten en je hebt een ecostyle middeltje om de huid mooit te houden (o.a. L'Occitane).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten