zaterdag 15 mei 2010

Daily routine: basis gezichtsverzorging

Mijn dagelijkse routine heb ik al een keer hier beschreven. Waar ik niet over verteld had is mijn gezichtsverzorgingsroutine, terwijl dit best wel een belangrijk onderdeel is. De routine zelf verandert bij mij eigenlijk nauwelijks. De basis-dingen die ik gebruik veranderen ook niet... merken wel ;) De daily routine zal ik daarom om de zoveel tijd updaten. Maar voor nu zijn dit de producten die ik elke dag gebruik...


's Avonds zorg ik ervoor dat mijn huid helemaal schoon is. Daarvoor gebruik ik niet alleen een cleanser, maar ook nog een extra product. Garnier CleanSensitive Reinigingsmelk verwijdert alle make-up en de huid voelt schoner aan. Voor mijn ogen gebruik ik nooit dezelfde product als voor mijn gezicht, omdat mijn ogen gevoeliger zijn. Ik heb al heel wat reinigers geprobeerd en deze blijft toch wel een van mijn favorieten, Diadermine Oogreinigingslotion. Het is niet vettig, heel licht en super zacht voor de ogen.

Met reinigingsmelk verwijder je natuurlijk lang niet alle make-up. In je poriën blijft nog vuil en make-up zitten. Om deze te verwijderen gebruik ik een reinigingsgel/cleanser. De mousse van Caudalie is super zacht en ideal voor de meest gevoelige huid. Ik gebruik deze vooral 's ochtends. Voor 's avonds wil ik iets dat dieper reinigt, zoals Nuxe Purifying Cleansing Gel. Deze is ideaal voor de vette/gecombineerde huid. Het droogt je huid niet uit, maar je voelt gelijk hoe schoon je huid hiervan wordt. Na een cleanser gebruik ik altijd een lotion voor dat ultiem mega-schoon-gevoel. Ik heb al eerder verteld hoe belangrijk het is om een goede lotion te vinden, vooral als je een vette/gecombineerde/gevoelige huid hebt. Bioderma Micelle Solution vind ik een van de betere lotions die zacht is voor je huid, maar wel prima kan reinigen. Deze is helaas niet in Nederland te koop, maar net als Caudalie wordt dit merk makkelijk uit België berzorgd.

En dan de crémes... Voor koudere periodes vind ik rijkere crémes het prettigst. Je zou denken: vette crémes voor vette huid is toch not done? Wel dus, er zijn prima rijkere/vettere crémes die geen vettig laagje achterlaten en ideaal zijn voor vette/gecombineerde huid die trekkerig/onrustig aanvoelt. Dermalogica Skin Smoothing Cream is een fijne créme zonder geur die makkelijk uitsmeert en snel intrekt. Je ziet er helemaal niks van. Je huid gaat niet extra glimmen. Het wordt wel gehydrateerd en beschermt tegen invloeden van buitenaf (zoals wind, kou etc.). Nuxe Rêve de Miel Ultra Comfortable Face Cream was mijn redding, waar ik al eerder over geschreven had. Het heeft zo'n fijne lichte, maar toch wel crémige structuur! Het hydrateerd en verzorgd prima mijn huid en zorgd ervoor dat het gekalmeerd wordt. Ideaal voor koudere maanden en als het warmer wordt is het een prima herstellende nachtcréme.

Ik zal ook een keer over de niet-basis-dingen vertellen, zoals maskers, scrubs en serum. Maar voor nu is dit mijn dagelijkse verzorgingsroutine.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten