zondag 9 mei 2010

Lekker in je vel: van A tot Z (deel 3)

Dit is alweer het derde en het laatste deel van dit artikel. Het voorgaande deel vind je hier

P - Pigment Bruin worden is leuk, pigment-vlekken eraan overhouden niet. We krijgen die vlekker doordat de melanineproductie in de huid verstoord is door hormoonschommelingen (de pil), overdreven vaak zonnen of een erfelijke aanleg. Vooral een dunne, kwtsbare huid is gevoelig, zoals hals en decolleté. Remedie? Een SPF en een zachte peeling die de huid glad maakt en vlekjes vermindert.
Q - Q&A Waarom hebben mannen nooit last van cellulite en vrouwen wel? Het aantwoord vind je bij Q&A op de website van Garnier. Een huideigen collageenbooster als Q10 verstevigt de huid. Een fijn ingridiënt voor je wangen én je dijen.
R- Retinol+ De combinatie van retinol met adénosine en een goede scheut hyaluronzuur is de nieuwste belofte in antirimpelland. Grootste voordeel - gladdere, nieuwere huid na vier dagen. Dit terwijl de meeste crémes "pas" na een maand werken. Retinol en hyaluronzuur versterken elkaar weking: gladmaker retinol aan de oppervlakte en vochtmagneet hyaluronzuur in de diepte.
S - Stress-less Haal adem, doe aan yoga of maak je gewoon niet zo druk. Stress kan de gaafste huid veranderen in een puistenlandschap of zorgen voor grauwe lijnen.
T - Thousand dollar-cream De créme met puur platina is een hit in de VS. Al een tijdje staan vrouwen daar op een wachtlijst om 'm te bemachtigen. Dat is pas crisis... Hierdoor lag de verkrijgbaarheid in Europa wat achter op schema. Gelukkig voor echte beauty-addicts is de nieuwste van La Prairie sinds april 2009 ook in Nederland te koop (voor "slechts" 860 euro!) . Fijne eigenschappen van platina, het kostbaarste edemetaal op aarde, is dat het niet kan oxideren (roesten) en dus jarenlang ongeschonden meegaat. De deeltjes laden daarnaast de elektrische balans van de huid op, waardoor deze er jonger uit gaat zien.
U - UVA In de jaren tachtig dachten we nog dat UVA "veilig" was en gingen we massaal onder de zonnebank. Inmiddels weten we beter: UVA dringt diep door in de huid, maakt de huid niet dikker en gaat ook door glas. Laat deze facts je niet weerhouden van een - bescheiden - zonnebad, maar bescherm je huid dan wel goed!
V - Voordeelpak Speciaal voor grootverbruiker La Madonna maakt Créme de la Mer XXL "voordeelflacons". Helaas niet voor ons gewone stervelingen verkrijgbaar...
W - Warmtebehandelingen Het verwarmen van de huid verbetert de bloedsomloop, zodat werkstoffen dieper in de huid kunnen doordringen. Het opwarmen is onderdeel van een peeling of exfolatie, een beauty-behandeling tegen huidveroudering.
X - Xim-up Je huid gaat met de jaren óf rimpelen óf uitzakken. De keuze is helaas niet aan jou. Bindweefsel houd je stevig door te sporten, gezichtsgym of bindweefselmassage. Xim-up van Veld's bevat het xiguleumcomplex, dat het vetweefsel van de huid ondersteunt. De ingridiënten werken op de derde huidlaag, de hypodermis, die de huid stevig houdt.
Y - Yoghurt Probiotica houden de darmflora in balans. En hoe gezonder die is, hoe beter de huid belangrijke voedingsstoffen kan opnemen. Dus maak elke ochtend een smoothie van biogarde of een yoghutydrankje. Gemixt met blauwe bessen krijg je meteen een goede dosis antioxidanten binnen.
Z - Zijdezacht Een echte zijdehuidje is mogelijk. Werd zijde al volop in allerlei haarproducten gestopt, ook de huid kan nu gebruikmaken van dit vochtvasthoudende stofje. Zijde bevat zeventien van de negentien aminozuren die we van nature in onze huid hebben. Een doffe, wat "grijze" huid na het zonnen gaat ervan glanzen, schrale ellebogen en hielen knappen ervan op en het voorkomt die nare rode bultjes na het scheren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten