maandag 31 mei 2010

Merk review: The Body Shop

Dit merk ken ik al een tijdje... zeg maar gerust een paar jaar. Ik heb allerlei producten van dit merk uitgeprobeerd en ik kan mezelf voorzichtig een kenner noemen. The Body Shop heeft daarnaast een handig spaarsysteem, waarbij je niet alleen voor een cadeutje spaart, maar ook sowieso een cadeau mag uitzoeken voor je verjaardag. Een fijne winkel met hele fijne producten.Body-producten van The Body Shop zijn heel bekend. Wie nog nooit een butter heeft uitgeprobeerd, loopt eigenlijk een beetje achter ;) Veel geuren, dus keuze genoeg. Hetzelfde geldt ook voor lotions (lichtere versie van butters, minder olie-achtige textuur), douche gels (heel zacht voor je huid, alleen verpakking vind ik minder handig) en body scrubs. Of je nou gaat voor een frisse citroen , warme geur van noten of een sprankelende bloemen-geur, The Body Shop has it all.

Haarverzorging van dit merk biedt steeds meer producten. Gels/waxes, créme voor de puntjes (erg fijn trouwens, vrij licht en je voelt het nauwelijks zitten), shampoos, conditioners en haarmaskers. Het zijn hele fijne producten, maar het zijn niet mijn favorieten. Zo heb je gewoon je eigen voorkeuren.

Maar gezichtsverzorging daar en tegen is juist aan te raden, vooral voor meiden die goede producten zoeken voor een zacht prijsje. Seeweed-serie bevat licht-blauw/witte potjes met erin zachte verzorging voor de gemengde huid. Het verzorgd goed, maakt je huid zacht en hydrateert. Meiden met iets vettere huid, die (af en toe) last hebben van puistjes hebben niet zo veel aan deze serie, wel aan die van Tea Tree. Deze producten (in donker-groene verpakking) zijn effectief tegen puistjes en hebben zo'n specifiek tea tree geur (dus even wennen aan het begin). Tea tree staat bekend om zijn anti-bacteriële werking. Maar het kan de huid ook een beetje uitdrogen. Pas er dus wel voor op. Als je huid een beetje gevoelig is zou ik producten van tea tree en seewed met elkaar combineren, zodat je alsnog een zachte maar effectieve verzorging hebt. Meiden met een normale/drogere huid kunnen beter Vitamine E (de roze) uitproberen. Deze zijn romig, zacht en voedend. Verder heeft The Body Shop nog een tweetal anti-ageing series en een Vitamine C-serie (om je gezichtskleur op te peppen), maar beide zijn niet echt geschikt voor mijn huid dus heb ik ze niet gebruikt. Nog een tip: de gezichtsmaskers! Vooral die met blue corn - een bom, die alle onzuiverheden in één keer weg zal jagen. De beste reinigende masker die er bestaat! Maar pas op als je een gevoelige huid hebt, vraag er anders een monstertje van.

Verder heeft The Body Shop allerlei mists, bijvoorbeeld om je lichaamshuid extra lekker te laten ruiken of om op je kussen te verspreiden voor een zachte nachtrust. Producten voor mannen zijn ook heel fijn, al vind ik dat er vooral qua verzorging niet erg veel keuze is. Maar de geuren zijn wel erg lekker. The Body Shop heeft daarnaast allerlei speciale producten, zoals een anti-cellulitus crémes en massage-borstels, maar ook miracle oil die je voor een heleboel dingen kunt gebruiken (ruikt naar monoï...zomer), epileer wax, zelfbruiningsproducten (ik heb er geen goede dingen over gelezen, dus..), voetverzorging en natuurlijk de home scents (mmmmm, heerlijk en een heleboel keuze!).

The Body Shop heeft natuurlijk ook make-up, maar ik moet eerlijk toegeven dat ik er zelf niet veel van heb. Wel een oogschaduw, lipgloss en een paar kwastjes en daar ben ik erg over te spreken. Verder heb ik hier alleen maar goede dingen over gehoord, ook over de poeders en foundations. Dus wie weet, misschien ga ik het toch een keer zelf uitproberen.

2 opmerkingen: