zaterdag 1 mei 2010

Queens day: look 2

In de vorige artikel heb ik laten zien hoe ik de look voor Konninginnennacht heb gemaakt. Bij mij werkt alles andersom... mijn look voor Konninginnendag bleek (achteraf) heftiger te zijn dan voor de -nacht. Maar goed, deze look vond ik serieus een van mijn mooiste...

Vooral als je tijdens Konninginnendag van plan bent om te feesten, kun je helemaal los gaan ook qua make-up. Dat was ook mijn insteek! Ik ben niet van het rood-wit-blauw op de ogen. Het kan ongetwijfeld prachtig zijn, maar ik ben meer van het oranje (with a touch of blue). Dus werd dit ook weer zo'n brons/oranje/goude look.

>>>How to: Basiskleur is in dit geval een soort all-over-kleur geworden. Het werd donker-oranje matte kleur (MAC), die ik over mijn hele bewegende ooglid heb aangebracht. Naar boven vervagen is essentieel bij deze look. Aan de binnenste ooghoek heb ik het rustig gehouden, maar bij de buitenste ooghoek kwam deze oogschaduw bijna tot mijn wenkbrauw. Het "hoekje" kreeg een ovaal vorm met het uiterste "punt" gericht naar het einde van de wenkbrauw.

Net boven de arcadeboog kwam een donker-bruine oogschaduw (MAC). Je hebt maar een beetje nodig, het gaat puur om het diepte-effect. Goed deze twee kleuren in elkaar laten overlopen, met net iets meer oranje bij je wenkbrauw. Let op dat je de donker-bruine kleur nog steeds blijft zien! Highlighter is in deze look nog zachter dan bij de vorige. Ik heb de meest neutrale lichte kleur gebruikt die ik had (The Body Shop). Goed vervagen! Normaal vervaag ik ook de overloop naar de kleur onder de highlighter. Maar in dit geval heb ik het nauwelijks gedaan. De grens met de donker-bruine en oranje kleur is nog steeds goed zichtbaar en dat zorgt dus voor dit dramatisch/theatraal effect. Zwarte eyeliner (Miss Helen)versterkt dit effent nog meer.

Daarna heb ik goude (Victoria's Secret) en bronze (Sephora) pigments gemixt en voorzichtig aangebracht (ook een klein beetje op de eyeliner zelf). De onderste wimperrand is omlijnd met een bruine oogpotlood (Estee Lauder). Er is ook een beetje licht-blauwe pigment/glitter (Gosh) aangebracht. Dit heb ik alleen aan de buitenste kant gedaan en vooral onder de zwarte wing. Mascara maakt alles af. Vervolgens heb ik matterende basis gebruikt, met daarbovenop een powder foundation. Blush heb ik rustig gehouden: licht-roze met een klein beetje glitter. Nude lips & you good to go!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten