zondag 9 mei 2010

Tip: lotion zonder alcohol

Tip wordt ook mijn nieuwe rubriek. Hier ga ik af en toe beauty-tips plaatsen. Hoop dat jullie hier iets aan zullen hebben ;)

Als je op de achterkant van een verzorgingsproduct kijkt dan kun je zien wat dit product bevat. Allemaal moeilijk chemische termen natuurlijk. Maar één ding zou ik zeker afraden - alcohol in lotions. Een lotion gebruik je nadat je je gezicht met reinigingsproduct hebt schoongemaakt om de restjes van vuil/make-up te verwijderen. Alcohol die in lotions zit droogt je huid alleen maar uit en heeft verder niet echt een toegevoegde waarde. Je zou zeggen dat het goed is als enkele puistjes iets op zouden drogen, maar dit is echt niet de manier. Zulke lotions drogen niet alleen je puistjes uit, maar ook de rest van je gezichtshuid. En dat is echt geen prettig gevoel. Plus dat je huid hierdoor nog vetter wordt en je kan dus hier ook meer puistjes van krijgen.

TIP: Kies een lotion zonder alcohol of een milde tonic. Reinigende eigenschappen zijn zeker niet anders, maar het is wel beter voor je huid. Weet je niet of de huidige lotion mild genoeg is voor je? Probeer nadat je je huid ermee hebt gereinigd even een paar minuten zonder créme rond te lopen. Voelt je huid heel trekkerig en onaangenaam aan? Dan wordt het misschien tijd om op z'n minst goed naar de inhoud van je lotion te kijken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten