woensdag 23 juni 2010

Eyeliner +dé wing *how to*

Een dun lijntje boven je wimpers of een retro-look voor een opvallend effect? Eyeliner gebruiken is niet voor iedereen weggelegd... maar natuurlijk wel! Als je maar je eigen manier hebt. Vandaag wil ik laten zien hoe ik het elke dag doe.


Eyeliner aanbrengen doe je als de rest van je oogmake-up klaar is. De basis vormen dus de kleuren van je oogschaduws. Maar zonder oogschaduw mag natuurlijk ook!


Zorg ervoor dat je een spiegel bij de hand heb. Ik gebruik zelfs een apart klein spiegeltje. Zo kun je ook preciezer werken. De hand waarmee je het lijntje gaat tekenen moet genoeg steun hebben. Zet je elleboog bijvoorbeeld op tafel.


Begin vanaf het midden van je wimperrand het lijntje naar je buitenste ooghoek te tekenen. Blijf bij je wimperrand, het lijntje moet in het beginsel dun zijn. Dikker maken kan later nog. Het is veel moeilijker om van een te dik lijntje een dun lijntje te maken, dan andersom.


Breng daarna de eyeliner vanaf de binnenste ooghoek aan tot het midden waar je lijntje begon. Hiermee creeër je een dunne lijn langs je hele wimperrand. Je kan zelf bepalen hoe ver je het lijntje in het binnenste ooghoek aanbrengt. Zelf vind ik het niet heel mooi als je binnenste hoek helemaal omlijnd is, dus laat ik een stukje ooghoek vrij.


En nu de welbekende wing! Dit is volgens mij de makkelijkste manier om deze te tekenen. Met het lijntje op je buitenste ooghoek geef je gelijk de vorm van je wing aan. Je kunt er een verlenging van je onderste wimperrand van maken. Maar ik teken eigenlijk vaak een recht lijntje.


Je tekent een klein lijntje in de hoek. Je kunt dit beter ook gelijk op je tweede oog doen om gelijk te zien hoe lang het lijntje moet worden.


Verbind nu het uiterste punt van je wing met het lijntje langs je wimperrand. Ik maak deze verbinding vaak al bij de buitenste ooghoek, ongeveer 3/4 van je wimperrand.


Vul de ruimte bij je wimg op, zodat het geen losse lijnen meer zijn.


En nu maar het lijntje dikker maken, vooral bij je buitenste ooghoek. Dit doe ik altijd door vanaf mijn wing steeds meer richting het midden van mijn wimperrand te gaan. Breng niet gelijk te veel eyeliner aan: nogmaals, corrigeren is moeilijk.


Kijk niet alleen van dichtbij, maar ook op afstand. Dan kun je ook eventuele foutjes zien. Een wattenstaafje is altijd een prima hulpmiddel voor als je uitgeschoten bent met het lijntje.


Mascara aanbrengen en klaar is de look. Let op: met zo'n lijntje worden je wimpers minder zichtbaar. Gebruik daarom een mascara die je wimpers niet alleen meer volume, maar vooral ook meer lengte geeft.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten