dinsdag 1 juni 2010

Lipgloss in tubes: stash overview

Ik ben een echte fan van lip-producten. De laatste tijd heb ik met name een mini-verzameling van lipglosjes in tubes opgebouwd. Deze vind ik vaak handiger dan die met een kwastje. Het is vaak ook goed verzorgend. Voor mij zijn het dan ook balsems met een gloss-effect. Heel handig dus om steeds bij de hand te hebben.


De meeste glosses die ik heb hebben geen kleur. Dit is wat mij betreft prima, omdat ik het toch steeds snel wil aanbrengen en dan heb ik geen spiegel bij de hand. Ik vind het ook beter als glosses geen uitgesproken geur en smaak hebben. Subtiel mag, maar overheersend heeft ook zijn nadelen. Ik heb gemerkt dat glosses die erg zoet ruiken/smaken een nare nasmaak hebben en dat is dus echt niet lekker.

En dan... bare lips.. met niks erop, helemaal "bloot".


Kiehl's Lip Gloss "Icy Everest"
Deze heb ik standaard in mijn tas zitten. Niet plakkerig, zachte textuur, heeft een zachte frisse geur die nauwelijks opvalt, smaak heb ik ook niet gemerkt. Het glanst heel mooi, heel subtiel en maakt mijn lippen ook nog eens super zacht. Love it!


Biotherm Aquasource Levres (moisturizing balm, protective lip care, shiny effect, spf 8)
Hier heb ik veel goede dingen over gehoord, dus toen ik op zoek was naar een lippenbalsem met SPF heb ik zonder na te denken deze gekocht. Ook zo'n fijne gloss! Nauwelijks geur/smaak, wel goede voedende werking. Mijn lippen worden aanzienlijk zachter, alle schilfjes verdwijnen al heel snel na het aanbrengen. SPF 8 is natuurlijk niet heel veel, maar voor een normale niet al te zonnige dag is dit prima. Met deze gloss heb je wel iets meer glans dan met de vorige.


Victoria's Secret Beauty Rush Minty Lip Shine
Dé beroemde munt-gloss van Victoria's Secret. De vorige twee glosjes die ik noemde waren neutral qua smaak en geur, maar deze is alles behalve dit. Je ruikt hem, je proeft hem én je voelt hem! En dit alles dankzij munt. De geur is sterk fris, doet mij denken aan after-eight-chocolade. De smaak: zoete munt, met een iets bittere nasmaak. Bij het aanbrengen voel je een lichte tinteling (=munt). Maar ik moet zeggen... dit allemaal is heerlijk vooral als het buiten heet is. Op vakantie gaat dit glosje altijd mee. Het zorgd voor enige verfrissing voor mijn lippen en het gevoel is echt te lekker. En wat een glans! Wet-lips-effect op zijn best.


Hawaiian Tropic Sunkissed Moisturising Lip Gloss SPF 25 (Island Berry)
Toen ik het glosje van Biotherm kocht, besloot ik om ook een gloss te nemen waar meer SPF in zit. SPF 25 leek mij daarom prima. Ik kon kiezen: of deze fel-rode kleur of een oranje-achtige tint. Ik heb gelezen dat de oranje-versie minder goed was, met name de smaak viel tegen. Dus heb ik toen gekozen om maar deze te nemen, ook al leek mij deze kleur te heftig. De eerste keer heb ik het best royaal aangebracht en dat was dus heel dom... ik weet niet hoe de oranje-versie smaakt, maar van deze werd ik echt heel misselijk. Het is te zoet en de nasmaak is te bitter. Bah! Als je het minder dik aanbrengt, dan proef je het alsnog maar dan minder heftig. Ook wel een kwestie van wennen. De kleur is alleen de eerste paar seconden zo fel, daarna wordt het zacht roze. Het glosje is vrij plakkerig, geeft een mooie glans en hydrateert best goed. Maar zeker niet voor elke dag, alleen voor hele zonnige (strand)dagen.


Victoria's Secret Beauty Rush Lip Gloss
Helaas weet ik niet meer hoe deze kleur heet, maar het was bessen-achtige-iets. Dit is er weer één met kleur, die nog heftiger bleek te zijn dan de vorige (goed uitsmeren, want anders zie je duidelijke kleur-verschillen). De smaak/geur-combinatie is daar en tegen veel zachter en prettiger. Je proeft en ruikt de zoete geur wel, maar het is niet zo storend als bij de vorige. Op je lippen blijft de kleur langer licht-fusia/rood, pas na 10-15 minuten wordt het zacht roze. Het plakt niet en zorgt goed voor je lippen.


The Body Shop Hi-Shine Lip Treatment
De mini-versies in twee verschillende kleuren (kan helaas nergens achterhalen hoe ze heten). Dit zijn echt de all-time-favourites! Niet plakkerig, geeft genoeg glans, blijft lang zitten, maakt lippen heerlijk zacht. Wat heb je nog meer nodig van een gloss? Deze gebruik ik ook 's nachts om 's ochtends met super-zachte lippen wakker te worden. Het verschil in kleur zie je nauwelijks, al valt het wel een klein beetje op dat de ene helft van mijn lippen lichter is dan de andere (ik dacht: waarom twee verschillende foto's, als je het ook in één look kan combinieren).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten