dinsdag 22 juni 2010

Shampoo: wat zit er eigenlijk in?

Laatst heb ik een proefverpakking van een nieuwe shampoo van Elvive in een tijdschrift gekregen - Total Repair (5) Shampoo met de welbekende reclame van producten die je haar op 5 verschillende gebieden zouden kunnen herstellen. Deze shampoo heb ik al eerder uitgeprobeerd. Het maakte mijn haar zacht en zelfs beter doorkaambaar. Nu ik weer zo'n verpakking in mijn handen kreeg, begon ik na te denken wat er in de shampoo toch zou moeten zitten wat het zo fijn maakt. Ik ben dan ook iemand die op de inhoud van de verzorgingsproducten let.

En ja hoor... siliconen... hoe kon het ook anders. Maar nog erger, silicoon genaamd dimethicone is moeilijk uitwaasbaar en blijft een lange tijd in je haar zitten. Dat betekent dat ik dus sterk begin te twijfelen of deze producten je haar inderdaad zo "van binnen" herstellen...Ook nog even iets... verschillende soorten van glyceryl... ik weet het niet hoor, maar dat is gewoon zeep. Ik weet ook wel dat glyceryl met name voor reinigende werking zorgt, maar ik kan me niet voorstellen dat het ook extreem kan hydrateren.

Toen heb ik maar het flesje gepakt dat ik nu gebruik. Deze is van Palmers en kost iets van 3 euro voor zo'n mega verpakking. Ik heb echt lang naar de inhoud gekeken en kon toch niet zulke schokkende dingen vinden.Het ziet er allemaal vrij natuurlijk uit. Ik merk niet voor niets dat mijn haar hier elke dag beter van wordt. Niet alleen zichtbaar effect, dat is zeker. Dus wat mij betreft: geloof niet altijd de reclame, maar kijk ook in de onderste schappen naar merken die zich als natuurlijk profileren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten