zaterdag 17 juli 2010

Return to paradise palet: review & EOTD

Ik had al eerder verteld dat ik gelijk verliefd werd op het paletje van de nieuwe zomer-collectie van Essence. Het zijn hele mooie zomer-kleuren die je eindeloos kunt combineren (met elkaar, maar ook met andere oogschaduws). Het enige nadeel van dit paletje is dat het paletje zelf snel vies wordt, je ziet overal de sporen van de oogschaduws. Maar ik heb het alsnog zo mooi mogelijk geprobeerd weer te geven.Het pareltje is wat mij betreft toch de paarse oogschaduw. Deze kleur is zo mooi en zo uniek! Het is wel een koele kleur en het geeft je blik een frisse touch. Maar het is ook een hele interessante kleur: bij ander lichtval lijkt ie een beetje rozig, een beetje blauw en toch echt wel lila. Heel apart en echt een musthave. De andere kleuren vind ik ook prachtig. De oranje en de bruinige kleur zijn makkelijk te combineren en passen bijna bij elke natuurlijke look.

  


Textuur van de oogschaduws is niet fluweel, maar een beetje hard. Je moet dus echt een paar keer met je kwastje er langs wil je genoeg oogschaduw daarop hebben. Als je het gewoon droog gebruikt, valt de hoeveelheid pigment erin wel een beetje tegen. Kijk maar hier:Vooral als je het ook nog eens gaat uitvegen, verdwijnt de kleur best snel. Een tip: gebruik een vochtig kwastje. Zo wordt de kleur intensiever en blijft langer mooi zitten. Ik heb een EOTD gemaakt, waarbij ik deze oogschaduws nat heb aangebracht. Je ziet dat de kleur echt wel meevalt. Het is niet te intens, maar zeker een eyecatcher.

 


Voor deze look heb ik de paarse oogschaduw over 2/3 van de bovenste ooglid aangebracht. Aan de binnenkant de oranje oogschaduw. Ik heb geprobeerd om de overloop van oranje naar paars zo natuurlijk mogelijk te laten lijken. Randjes van de paarse oogschaduw heb ik uitgevaagd richting mijn wenkbrauw met een donker-roze kleur uit een ander paletje. Highliter onder de wenkbrauw en in de binnenste ooghoek. Langs de onderste wimperlijn bruine kleur uit het Essence-paletje. Eyeliner, mascara en klaar is je paradijs-look :)

2 opmerkingen: