woensdag 14 juli 2010

Experiment: bruin zonder zon

De laatste tijd ben ik helemaal into zelfbruiners. Ik heb er 3 van, waarvan 2 echt een kleurtje geven: Nifri (ong. 14-16 euro) en Kruidvat (ong. 4 euro), beide de koop bij de drogist.Ik heb besloten om 4 dagen lang deze zelfbruiners om en om te gebruiken. Hier heb ik foto's van gemaakt zowel 's ochtends na het aanbrengen, als 's avonds als de kleur zichzelf meer heeft ontwikkeld. Zie hier het resultaat.

  

Ik ben begonnen met de lotion van Nifri. Van mezelf was ik niet super bleek, omdat ik al een paar keer in de zon heb gelegen (alhoewel ik niet heel snel bruin word). Na het aanbrengen zag je al een beetje het resultaat. De kleur werd iets intenser. En natuurlijk lijk je in witte kleding altijd een stukje bruiner ;)


's Avonds zag je het resultaat natuurlijk veel beter. Bij avond-licht en met flits ziet het er altijd een stukje donkerder uit, maar het is helemaal niet erg vooral als je dit resultaat voor bij het stappen wilt. Ik moest me wel een beetje in een bocht wringen om de verlichting goed te krijgen, maar let vooral op de kleur.

  

En dan was het aan de zelfbruiner van Kruidvat om het verschil te maken. De kleur begon je bijna gelijk al te zien. Vooral mijn benen werden echt een stuk bruiner na het aanbrengen. Het is daarnaast ook een gel. Het smeert lekker uit, maar is wel een beetje plakkerig. Aan de andere kant, het trekt vrij snel in. En we gaan alsnog voor een mooie kleur.

  

Pas 's avonds zag je de kleur helemaal. Het verschil is toch wel een heel stuk groter. Ook voor mijn gezicht bleek deze gel helemaal niet slecht te zijn. Het kleurtje pakte prima uit en me huid reageerde er rustig op (lees: geen ongewenste puistjes).


En dan de tweede keer Nifri. Helaas geen goede foto's kunnen maken, maar hier zie je wel met name het licht uit mijn raam. Geen groot verschil dus, maar het kleurtje blijft mooi.


Jaja, toch nog iets donkerder. Een collega heeft zelfs opgemerkt dat ik zo bruin ben. Ze vermoedde dat ik waarschijnlijk zo snel bruin in de zon word. Hehe, bruin uit een potje werkt dus ook prima ;)


De laatste keer Kruidvat-zelfbruiner. Ik had verwacht dat ik nu echt donker-bruin zal zijn. Maar uiteindelijk viel het een beetje tegen. Subtiel-bruin zou ik het meer noemen.

  

Hier zie je hoe het resultaat aan het eind van de dag met name bij daglicht eruit zag. Niet super bruin, maar wel mooi gezond bruin zonder blootstelling aan de zon.

>>Conclusie: Ten eerste - "bruin uit een potje" werkt prima. Geen strepen, overal egaal bruin en geen schadelijke invloeden van de zon. Voor diegene die niet zo veel in de zon kunnen/willen liggen of voor diegene die iets sneller bruin willen worden is dit perfect.

Wat beide zelfbruiners betreft: die van de Kruidvat blijft toch mijn favoriet. Alleen al om de geur. Die is zo heerlijk, een beetje cocos-achtig. De gel is een beetje plakkerig, maar trekt ook vrij snel in. Het resultaat is intens en je ziet al snel het verschil. De créme van Nifri ruikt niet fris, dus moet je daar tegen kunnen. Het is geen plakkerige créme en hij trekt super snel in. Het resultaat is minder zichtbaar, de kleur bouwt zich langzaam op. Het is dus een kwestie van kiezen.
Ik hoop jullie hiermee te hebben geholpen. Laat maar weten als er vragen zijn!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten