donderdag 29 juli 2010

Zomer-tips: SPF op je gezicht

Oké, nu is het minder actueel dan een tijd geleden toen het super heet was. Maar dan nog. Vergeet niet dat de zonnestralen ook door de wolken schade kunnen aanbrengen. Niet dat je er gelijk door kunt verbranden, maar de kans op latere rimpels kan dan wel stijgen. Misschien dat sommigen dit puur bangmakerij vinden. Maar waarom niet extra aandacht aan bescherming van je gezicht besteden? Een nog beter zichtbaar/toonbaar stukje van jezelf bestaat toch niet ;)Op welke manier je het wilt beschermen is helemaal aan jou. Er bestaan natuurlijk genoeg poeders/foundations die SPF bevatten. En anders is er nog altijd een dagcréme die je ook bescherming biedt. Wat als je én een dagcréme én een poeder met SPF erin gebruikt? Wordt je dan dubbel zo goed beschermd? Dus SPF 30 + SPF 20 = SPF50? Nee. In dit geval is SPF30 de max, dus hoger dan op dit niveau wordt je niet beschermt.

Als je echt de hele dag buiten doorbrengt (vooral als de zon fel is), dan moet je echt niet vergeten om je steeds opnieuw in te smeren. Het betekent overigens ook niet dat als je 's ochtends een créme met SPF12 aan hebt gebracht, dat je 's middags een halfuurtje makkelijk in de zon kunt zitten. Die SPF12 is tegen die tijd allang uitgewerkt en je verbrandt dus binnen kortste keren (het geldt uiteraard met name voor de lichtere huidtypes).

Zonnebrand voor je lichaam ook geschikt voor je gezicht? Het kan, maar het hangt er echt vanaf. Als het niet afgeraden wordt, dan kun je het voorzichtig proberen. Let er wel op dat je poriën er niet door verstopt raken. Wil je het zeker weten, dan raad ik toch aan om een speciale zonnebrand-middel voor je gezicht te kopen. Deze zijn vaak toch iets milder.

2 opmerkingen:

  1. Ik heb een lichte huidskleur. Dus verbanden doe ik snel. hahaha, ik ga nooit de deur uit zonder mijn zonnebrand. Goeie review.

    Liefs, Kalypso.nl.tt

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @Kalypso: heeeeel verstandig :) Verbrandde huid kan echt gevaarlijk zijn.. en het voelt sowieso niet prettig aan. Dank je wel!

    BeantwoordenVerwijderen