maandag 30 augustus 2010

Merk review: LUSH

Zo'n merk review is alweer een tijd geleden. Vandaag wil ik het hebben over Lush. Ik denk dat iedereen wel eens iets van dit merk geprobeerd heeft. Zo niet, een echte beauty addicted moet bij een Lush-winkel op z'n minst zijn geweest.Een Lush-winkel herken je vooral aan de geur. Vaak ruik ik alle zeepjes al op afstand en dan pas ga ik goed om me heen kijken waar de winkel precies zit. Een paar jaar geleden wilde ik juist door de sterke geur niet naar binnen, maar nu vind ik het heerlijk! Zo zou mijn badkamer ook mogen ruiken!De verpakkingen van Lush producten (dus alles behalve zeepjes en bad bombs) zien er niet spectaculair uit. Zwart met witte letters. Toch vind ik het juist niet saai, maar classy. En als je 5 lege potjes inlevert, dan mag je een gezichtsmasker uitzoeken! Wat ook handig is, is zo'n witte sticker op elk potje. Daarop kun je zien door wie het product gemaakt is (handmade hé) en tot wanneer je dit product kunt gebruiken. Handig aangezien er veel verse ingrediënten in zitten.Als je nog twijfelt wat je van Lush wilt uitproberen, dan is hierbij mijn voorkeurs-lijstje...

Must (have-or-try-it)
 • Conditioners: American Cream en Coolaulin zijn wel oké, maar niet heel bijzonder. Retread is daarentegen mijn nieuwe liefde: de beste conditioner voor droog haar ever!
 • Gezichtsmasker: en niet alleen omdat je ze gratis kunt krijgen. Ze doen ook echt datgene wat ze beloven. Geloof me, ik heb ze allemaal al gehad (behalve die ene met anti-ageing effect). Mijn favorieten: Cupcake (chocolaaaaaa!), Love Letuce (tegen onrustige/vette huid) en Oatfix (lees hier mijn review).
 • Gezichtscrémes: ik heb al enkele geprobeerd en ze zijn allemaal super fijn. Mijn gevoelige huid reageert er steeds prima op en dat zegt toch wel iets over de ingrediënten. Ik ben vooraf fan van Vanishing Cream, omdat ie perfect is voor een huid die last kan hebben van puistjes. Ondanks de prijs van sommige crémes (bijna 60 euro voor Gorgeous!) zijn het hele fijne producten.
 • Voetenscrub: Running to the Embassy is dé ideale voetenscrub. Niet te hard, maar ook zeker niet te zacht. Verwijdert in één keer alle ruwe huid en maakt je voetjes heerlijk zacht en aaibaar.

  Can (mwah-effect)
 • Zeepjes: ook al is dit waarschijnlijk het meest verkochte product bij Lush, ik ben er niet enorm van onder de indruk. Er zijn heel veel geuren, maar ik vind dat ze best snel gaan vervelen. Daarnaast valt het schuim best tegen. De enige favoriet die ik heb is Demon in the Dark. Maar ik kan er heus wel zonder.
 • Bodylotions: ik moet zeggen, Dream Cream is de enige die echt de moeite waard is. Mij doet ie niet veel, maar mijn schoonmoeder vind het heeeeerlijk voor haar droge huid. Je hebt ook nog een lotion met een kleurtje genaamd Charlotte Island, maar daar was ik niet erg van onder de indruk.
 • Massage bars: keuze genoeg aan verschillende geuren. Het smeert lekker, maakt je huid zacht en maakt het masseren een stuk fijner en makkerlijker. Je kan het ook als een bodylotion gebruiken, alhoewel dit wel iets meer een gedoe is.
 • Solide parfume: handig voor onderweg, maar zo'n geur verveelt wel vrij snel.
 • Haarmaskers/crémes: H'suan Wen Hua was jarenlang mijn favoriet. Het maakt je haar niet extra zacht en soepel, maar wel heel luchtig en... gewoon verslavend mooi! Jammer dat Jasmin and Henna Fluff-Eaze zo'n irritante geur heeft, waar ik niet zo goed tegen kan. R&B Haarmoisturizer gebruik ik op dit moment. Het maakt mijn haar extra zacht en verzorgt de haarpuntjes. Een créme voor in je haar.. raar, maar fijn.
 • Shampoos in een potje: Big is zeker de moeite waard. Je krijgt er een heuse beach-coupe van, maar let op dat je het niet elke dag gaat gebruiken, het kan namelijk je haar een beetje uitdrogen.

  Leave-it (drogist-merken zijn minstens net zo goed)
 • Shampoo bars (over uidrogen gesproken... ik heb al meerdere geprobeerd en ze waren allemaal alles behalve verzorgend voor mijn haar... als je van coupe stroo houdt, moet je er zeker voor gaan...)
 • Scheercrémes
 • Douchegels/ Shower gellies/ Scrubs
 • Handcrémes
 • Lichaamspoeder (een bodylotion is toch een stuk makkelijker)
 • 2 opmerkingen:

  1. Ik heb er zoveel over gehoord. Maar nooit geprobeert. Het schijnt super lekker te ruiken. Bednakt voor de review. Ze hebben echt vet veel van die merk. Die massage bars lijken mij wel leuk. Jammer dat de zeepjes wat minder zijn. Liefs, xxxxx

   BeantwoordenVerwijderen
  2. @Kalypso: in NL werden vroeger ook zeepjes van SoapStory verkocht, deze vond ik een stuk beter (en goedkoper) dan Lush. Maar veel mensen vinden ook de zeepjes van Lush heerlijk, zelfs shampoo's. Ze zijn dus zeker het uitproberen waard.

   BeantwoordenVerwijderen