donderdag 5 augustus 2010

Mijn project-10-pan-achtige plan

Oké, niet helemaal zoals project 10 pan bedoeld is, maar wel zo ongeveer. Ik heb besloten om me met name op oogschaduws te richten.Ik heb een drietal oogschaduws en een paletje die al bijna op zijn. Ik ga de komende tijd proberen om elke dag ten minste één van deze kleuren te gebruiken. Mijn streven is natuurlijk om alles op te maken.Victim #1: Dior Color Secrets Palet
Het is bijna zielig om naar te kijken. Poeder, lipgloss en lipstick zijn op en de rest ziet er niet uit. Alhoewel... het zijn opzich wel mooie kleuren, maar er zijn ook nadelen.

  


Zo is blush eigenlijk iets te licht en oogschaduw-kleuren passen niet bij elke look. Ze zijn net iets te glitterig (terwijl ik meer van matte kleuren hou) en zwart is meer donker-grijs (jammer, minder bruikbaar dus).

  


En dan zijn er nog een aantal losse oogschaduws die ik al jaren heb en die, zoals je kunt zien, vaak gebruikt zijn. Het zijn wel allemaal warme kleuren. Geen koude-kleuren-looks de komende tijd dus.Victim #2: Essence Duo Eyeshadow #08 Boogie Night
Vooral de licht-gouden oogschaduw behoorde tot mijn lievelingskleuren. Perfect als all-over-kleur, maar ook een super mooie highlighter. En nu is dus de andere kant nog over. Deze is veel warmer, glitter zalm/perzik-kleur. Ik vind het geen bijzondere kleur, maar probeer er het beste van te maken.Victim #3: L'oreal ColorAppeal Platinum
Wow, deze is echt oud. Ik weet nog dat heel lang geleden ik een gouden oogschaduw bij een meisje uit mijn klas zag en dat vond ik zo mooi dat ik zelf per se een gouden oogschaduw wilde hebben. Dit werd dus mijn keuze. Maar deze oogschaudw is nu al zo oud dat je niet eens de naam van de kleur kunt lezen, het is ook iets harder geworden en minder makkelijk in het gebruik. Misschien dat ik hem gewoon ga weggooien, maar voorlopig zal ik kijken hoe het aanbrengen gaat.Victim #4: Yves Rocher Luminelle Eyeshadow
I love this color! Alleen al om de naam - Melon. Perzik-meloen-sappige-fruit-kleur! Het is semi-mat, dus past opzich wel bij alle glitter/glamour van de vorige victims (het voelt wel een betje als een martelling voor een liefhebber van matte kleuren).Dat was het! Ik heb zelfs een apart vakje in mijn beautycase voor deze oogschaduws ingericht. Nog een afwijking van de originele project 10 pan - ik ga niet beloven dat ik echt geen oogschaduws ga kopen tot alles op is, maar ik ga er wel naar streven. Mijn reden: ik ben een beauty-gebruiker en geen beauty-verzamelaar. Ik heb geen overvolle lades met oogschaduws en dergelijke. Mijn beauty-stash hoeft niet per se te worden afgeslankt, maar kan zeker een opfris-beurt gebruiken :)

2 opmerkingen:

  1. Ik heb ook een hele oude L'oreal oogschaduw, mooi kleurtje maar ik weet niet, ik pak hem gewoon niet omdat ie zo oud is, heel stom eigenlijk. :P Succes met opmaken!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @Amber: dank je wel! Ja stom hé, waarschijnlijk is er toch een enorm verschil tussen bruikbaar/"geschikt voor elke look" en gewoon mooi :P

    BeantwoordenVerwijderen