donderdag 23 september 2010

Eye-primer-battle: Hema, Gosh, Benefit

Ik heb vettige oogleden. Je kunt het natuurlijk zien als een nadeel, maar ook als een voordeel. Hoe dan? Ik ben altijd op zoek naar de beste primers/bases voor mijn oogleden. En als mijn oogleden er tegen kunnen, dan werkt het vaak ook op iedereen.

Uitdaging #1: Over de primer van Benefit heb ik al eerder geschreven. Hij is op zich wel oké, maar ik was ook best teleurgesteld. Ik besloot deze primer te vergelijken met mijn nieuwe Gosh primer. Je zou toch verwachten dat Gosh met zoveel belooftes het waar zou maken? Of zou de duurdere Benefit alsnog kunnen winnen?

Deze twee primers verschillen vooral in textuur. Gosh is gel-achtig en Benefit is romig als een créme. Beide brengen makkelijk aan en smeren even simpel uit. Met Gosh heb je sneller de juiste hoeveelheid primer te pakken (zoals ik ook al eerder in me Benefit review vertelde).

Oké, dit is sowieso een iets lastigere opgave. Bij felle (vooral blauwe) oogschaduws valt het sneller op als de kleuren gaan creasen. Maar toch, een goede oogprimer zou zijn werk met alle kleuren goed moeten doen. In de lunchpauze zat het allemaal nog prima. Dat verbaasde me wel. Maar na een uur of 12 zag ik dit...

Tja... ik hou niet zo van primers die hun werk maar half doen. Een ding zeker, beide hebben hetzelfde effect.

Uitdaging #2: Wat dacht je van duur vs. heel goedkoop, oftewel Benefit tegen Hema? Beide primers zijn lekker romig, alhoewel die van Benefit een stukje lekkerder smeert. Maar goed, uiteindelijk gaat het om het resultaat.

Na het aanbrengen ziet het er gelijk uit. Oogschaduws verdelen zich goed en glanzen even veel.

En 12 uur later? Drie keer raden op welke oog de primer van de Hema zat?

Jep, de oogschaduw op de basis van de Hema bleef de hele dag perfect zitten. En de primer van Benefit heeft zijn werk heel slecht gedaan. Je ziet dat alle oogschaduws echt in de plooitjes ging zitten en zelfs de kleur in de arcadeboog zag je nauwelijks meer. Benefit hoort zich te schamen... Hiep-hiep-Hema!

Uitslag: Natuurlijk is Hema primer de grote winnaar van deze battle. Met deze basis ben ik er zeker van dat elke kleur/soort oogschaduw de hele dag niet gaat creasen. Het enige nadeel is dat het er niet voor zorgt dat de kleur ook echt blijft zitten.. vaak worden kleurtjes helaas iets meer dof. Het is dus geen ideale primer, maar het is wel van prima kwaliteit. En zeker voor die prijs!

6 opmerkingen:

 1. Die blauwe oogschadus is erg mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hahahaha, echt schamend voor de benefit. Echt waar. Ik heb geluk. Ik gebruik ook altijd die van de hema. Zo te lezen blijf ik daar ook een tijdtje bij hangen. Gosh, gosh, gosh toch:p Hahaha, leuk om te zien. Liefs, xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Angélique: er zijn meerdere kleuren in gemengd.
  @Kalypso: whehe inderdaad :P Gosh stelt me voor de zoveelste keer teleur... en ik blijf dit merk nog kans geven.. pfff.. Hema rulez :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heb die van de hema ook gehad! Werkt prima, alleen binnen een maand kreeg ik er niets meer uit.. moest hem open snijden. Gebruik nu 1 van de douglas uit een tube.. meer vloeibaar:P

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @Bertine; nu je het zegt... het gaat idd steeds moeilijker. Maar zolang die werkt ben ik er blij mee :P Ben altijd wel op zoek naar nieuwe primers en die van Douglas ken ik nog niet, dusss ben benieuwd :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oogschaduwbasis van Hema werkt prima, als ook de basis om onder je foundation aan te brengen (heb zelf ook een vette huid,....), tip voor een goede dagcreme, die niet vet is,.....avene hydrance optimal légère en hij bestaat ook met een fact 20, het is een aanrader,.....

  Groetjes,
  Em

  BeantwoordenVerwijderen