vrijdag 3 september 2010

How to: pigment (Sweet Fanta EOTD)

Al een hele tijd geleden heb ik een keer geschreven hoe ik pigment/loose oogschaduw aanbreng. Het leek mij een goed idee om dit een keer te laten zien. Daarom hierbij een kleine *how to*. Enjoy!Mijn grootste helper hierbij is Mist&Fix van MakeUpForever. Je kunt natuurlijk ook de welbekende Fix+ van MAC gebruiken.Hiermee maak ik het kwastje vochtig. Ik kies zelf voor een klein, flat kwastje, omdat deze het aanbrengen makkelijker maakt. Ik leg het kwastje op een tissue en spray 1-2 keer met Mist&Fix.De eerste pigment-kleur die ik ga gebruiken is licht-roze (LA Colors). Er zit al een klein kwastje in de verpakking. Deze gebruik ik alleen om oogschaduw/pigment op mijn vochtig kwastje aan te brengen.Deppend breng ik de licht-roze kleur op de binnenste hoek van mijn ooglid aan. Deze kleur geeft net iets meer diepte en maakt je blik net iets opener.En nu de tijd voor de knal-kleur. Ik gebruik een rood-roze pigment van NYX. Deze is best heftig, je hebt er dus maar een heeeeeel klein beetje van nodig.Ik doe een mini-hoeveelheid op een tissue en dep er dan mijn vochtig kwastje in. Wees voorzichtig! Je kunt beter de kleur opbouwen, dan dat er te veel van gebruikt (veel pigment op je kwastje betekent ook veel fall-out).Probeer een kleine overloop tussen de felle en de lichte kleur te maken. Ik weet het, het is niet makkelijk, vooral met een vochtig kwastje. Maar het is niet onmogelijk! In de crease heb ik een matte licht-paarse kleur toegevoegd. Ja, mat, omdat zo'n contrast altijd mooi is (en anders is het te veel glitter en shimmer).Om de grens tussen het matte en het glitterige minder zichtbaar te maken heb ik niet veel nodig... een klein fluffy kwastje en een klein beetje van dezelfde felle pigment.Nu is de overloop mooier en toch is het allemaal niet te shimmery. Goed blenden met een neutrale (roze) kleur. Vooral goed richting de wenkbrauw vervagen.Een licht-roze highlighter toevoegen, eyeliner, mascara... langs de onderste wimperrand heb ik dezelfde licht-paarse oogschaduw aangebracht om er één geheel van te maken.Cute! Heb ik al gezegd dat ik van roze oogschaduws hou? :) En nog iets leuks... deze look ziet er zelfs na 12 uur nog steeds mooi uit (dankzij de plakkerige Mist&Fix).Dus... iedereen aan de pigments/loose eyeshadows! Het geeft je look net iets extra's, meer dimensie en.. het is gewoon een eyecatcher. Kwestie van kleuren kiezen. Deze is wat mij betreft opvallend, maar erg draagbaar (heb het van de week gewoon naar mijn werk *in me zakelijke outfit* gedragen).

P.S. Je kunt een roze pigment natuurlijk ook bijvoorbeeld op je wangen aanbrengen. Maar in dit geval heb ik gewoon trouw mijn Hello Kitty blush van MAC gebruikt ;)

8 opmerkingen:

 1. Mooi hoor. Ik had er nog niet van gehoord. Ik ga ook eens rondkijken voor die fles. Bedankt voor de review. Het heeft echt veel effect. I love the colour. Liefs, xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @Kalypso: Thnx!! MUFE is verkrijgbaar bij Sephora. Maar Fix+ is waarschijnlijk net zo goed, wil het ook een keer uitproberen.

  @Evelien: dank je wel!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super mooi, NYX heeft echt prachtige kleurtjes (:

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Stylishing: dank je wel :D
  @Birgit: klopt, ik begin er ook steeds gekker op te worden :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een mooie look! Je staat er prachtig mee.

  BeantwoordenVerwijderen