zondag 19 september 2010

What to do: te donkere foundation

Dit is de meest voorkomende foundation-fout. In de winkel denk je de perfect matchende kleur te hebben gevonden en thuis blijkt ie veel te donker te zijn. Of nu je zomer-kleurtje weg is, zit je nog wel met een foundation kleur die je een paar maanden geleden nog goed kon hebben. Wat nu?

Natuurlijk kun je wachten tot dit donker kleurtje je weer past, maar ik vind het eigenlijk wel zonde. Daarom hierbij een tweetal handige tips.

Meng donkere foundation met een lichtere kleur voor een na-zomershuidje

Doe een paar stippeltjes van de donkere foundation op je gezicht en breng je normale (of iets lichtere) foundation er overheen. Goed beide kleuren met elkaar mengen voor een egaal resultaat. Weet je niet zeker hoe de kleur uitpakt? Probeer het dan eerst op de palm van je hand.

Gebruik de donkere kleur om te contouren

Zodra je klaar bent met je all-over-foundation kleur is het tijd voor bronzer en blush. Donkere foundation is in dit geval heel geschikt om te contouren (of als een mooie basis hiervoor). Maak de welbekende fish-face om het makkelijker te maken en breng in die holtes (dus net onder je wangen) de donkere foundation aan. Zorg ervoor dat het geen overduidelijke strepen worden, probeer de lijn vloeiend te maken door deze een beetje met de normale kleur foundation te mengen.

Natuurlijk kun je het zo laten, maar persoonlijk hou ik van meer aanwezige blush. Je blush aanbrengen wordt makkelijker met zo'n mooie basis. En de kleur lijkt ook een stuk dieper.

4 opmerkingen:

 1. Ik gebruik bijna nooit foundation. Alleen op feesten eigenlijk. Je hebt op die foto's een hele mooie egale huid. Mooi hoor. De blush moet inderdaad meer aanwezig zijn. Legt een mooi accent. Liefs, xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @Kalypso: ooh jij hebt echt mazzel dat je zo'n probleemloze huid hebt. Ik draag het eigenlijk alleen in koudere periodes, van de zomer had ik ook genoeg aan een laagje poeder. Dank je wel! :)
  @Prinses Prikbordje: moet je eens doen! Het is heel simpel, maar werkt wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je kunt de foundation ook op je hand mengen met een beetje dagcreme! =D

  BeantwoordenVerwijderen