vrijdag 15 oktober 2010

How to: peel-off maskers

In mijn artikel over Montagne Jeunesse maskers heb ik al verteld dat ik eigenlijk geen fan ben van peel-off maskers, omdat ik het net iets te veel gedoe vind. Een peel-off masker kun je niet even snel onder de douche laten inwerken, je moet er echt de tijd voor nemen (en vooral niet steeds nat maken, anders kun je het niet peelen). Bij het aanbrengen gebruik vooral niet te veel. Hoe dikker het laagje des te moeilijker het wordt om te peelen. Een redelijk laagje dat alles goed bedenkt is dan ook prima. Even 15-20 minuutjes wachten en dan is het klaar. Hoe weet je dan precies wanneer het klaar is? Je ziet echt een soort doorzichtige folie op je huid verschijnen (en geen gel structuur zoals aan het begin).

Zoek een plekje waar je het makkelijkst kunt beginnen met peelen. Meestal is dit ergens langs je haargrens (oh ja, pas op dat er geen haren/wenkbrauwen in je masker vast zullen zitten!), waar het laagje dun is. Als je op het randje met je vinger voorzichtig wrijft dan komt er een hoekje vrij en hiermee kun je dus beginnen met peelen.


Doe het voorzichtig zodat je in één keer (bijna) de hele masker eraf haalt. Het ziet er misschien een beetje eng uit, maar dat is het niet. Ik vind het zelfs een heerlijk gevoel, het lijkt alsof je huid extra zuurstof krijgt na het peelen. Het kan gebeuren dat op sommige plekken net iets te veel masker aangebracht werd, waardoor het niet in die folie is veranderd. Deze restjes kun je met behulp van warm water verwijderen. Als je daarna nog een lotion gebruikt, dan is je huid extra schoon.

5 opmerkingen:

 1. Ik vind dit zo'n grappige maskers. Hahaha, het lijkt net of je je tweede huid eraf trekt. Liefs, xxxx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. 1 keer heb ik dat gedaan, en mijn huid was ineens zo allergisch als wat. Hate it! Ik heb trouwens altijd het gevoel dat ik m'n wenkbrauwen meetrek:o

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Kalypso: haha klopt!
  @Frauke: kan ook aan de ingridiënten liggen. Haha, ik probeer altijd dat me wenkbrauwhaartjes er niet tussen komen ;) Anders is het idd een rot gevoel.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb altijd ruzie met dit soort maskers. De helft wil dan niet drogen en dan moet ik het stukje voor stukje eraf halen. Of ik ben er gewoon te ongeduldig voor dat kan natuurlijk ook xD

  BeantwoordenVerwijderen