maandag 22 november 2010

Rainforest Moisture Shampoo *review*

Eerder heb ik jullie al verteld hoe lastig het is om een shampoo zonder siliconen en sulfaten te vinden. Steeds meer cosmeticamerken worden zich ervan bewust dat zulke producten steeds populairder worden. Ook TheBodyShop heeft nog niet zo lang geleden een aantal haarverzorgingsproducten uitgebracht die nauwelijks schadelijke (lees: meest voorkomende) stoffen bevatten. Deze shampoo staat al een tijdje op mijn plankje in de douche...

Rainforest Moisture shampoo is speciaal voor droog haar. En wat belooft het? "No Silicones, No Sulphates, No Colourants, No Parabens". Siliconen en sulfaten kennen wij inmiddels wel. Kleurtoevoeging? Nee, dank je. En parabenen zijn ook een soort siliconen, die vaker in gezichtverzorgingsproducten zitten. Ze zorgen ervoor dat poriƫn verstopt raken.. dus moet je nagaan wat het met je haar kan doen. Kortom, fijn zo'n shampoo die dat allemaal niet heeft!

Werkt het? Oh yeah! Doordat er geen sulfaten in zitten krijg je met deze shampoo minder schuim dan met een reguliere shampoo. Het beste kun je het tussen je handpalmen opschuimen. Maar ik doe het gewoon direct in me haar en ook dat gaat prima. Deze shampoo reinigt goed en maakt mijn haar heerlijk zacht. Mijn haar ziet (en voelt) er een stuk beter uit. Vroeger vond ik het niet zo belangrijk wat voor shampoo ik gebruikte, het gaat uiteindelijk om het effect van je conditioner/masker. Maar nu ik deze shampoo gebruik, merk ik wel dat het toch degelijk een verschil maakt. De Rainforest Moisture Shampoo kost ongeveer 8 euro, maar wat mij betreft is het elke euro waard. Een aanrader!

7 opmerkingen:

 1. Leuk, vooral dat er geen sulfaten in zitten. Ik heb zelf geen droog haar, maar mijn zusje wel, ik zal haar deze aanraden!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @Silva: oeh, jij hebt mazzel :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben er weg van. Inderdaad blij dat het al die stoffen niet bevat. Bah!
  Ik wil hem ook gaan proberen. Okee, 8 euro is veel. Maar als jij er van in de wolken bent, waarom zal ik dat dan niet zijn.
  Liefs, xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Merel: is ie ook :)
  @Kalypso: ik vind het echt lief dat je dat zo zegt :) Ik heb wel gehoord dat sommige mensen merken dat met deze shampoo hun haar niet snel genoeg schoon wordt, maar ik heb er echt geen last van!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb de Balance voor vet haar, maar hij ontvet niet goed genoeg.. ;( voor de rest wel een fijne shampoo :3

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @Anoniem: kan me voorstellen! Af en toe is het goed om een "gewone" shampoo met siliconen te gebruiken omdat die pas goed ontvetten ;)

  BeantwoordenVerwijderen