maandag 15 november 2010

Wat zit er eigenlijk in mijn shampoo?


Bron afbeelding

Haarverzorging zonder siliconen en sulfaten.. de laatste tijd is het helemaal in. Noem het een bewustwording of anders een hype, je kunt er niet omheen. Siliconen zorgen voor een soort laagje op je haar, waardoor het beter beschermd wordt en meer gaat glanzen. Het is wel een cosmetisch effect, maar persoonlijk heb ik er niks op tegen. Mocht je hier meer specifieke info over willen hebben, laat het mij weten. Dat siliconen in conditioners en haarmaskers zitten is prima, maar in shampoos wil ik het liever niet hebben. Sulfaat (of beter bekend als "(sodium) lauryl sulfate (SLS)", kijk maar naar de inhoud van vrijwel elke shampoo) zorgt voor veel schuim, heeft sterke reinigende werking, maar het kan ook een uitdrogend effect hebben. Heb je ook zo'n gevoelige hoofdhuid (net als ik) dan kun je beter niet (alleen maar) shampoos met sulfaten gebruiken. Het is echt enorm moeilijk om een shampoo te vinden die dit niet bevat! Binnenkort volgt er een review van zo'n fijne shampoo. Maar voor nu ben ik benieuwd of jullie bewust met jullie haarverzorging omgaan op dit gebied. Let me know!

5 opmerkingen:

 1. Ik check ook altijd de ingrediƫnten vooraleer ik iets koop. Ik merk dat sinds ik betere haarverzorging gebruik mijn haar mooier en gezonder eruitziet dus het helpt!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik kijk er niet zo oplettend naar. Ik gebruik kruidvat shampoo en bevalt mij prima. Liefs, xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Evelien: dat scheelt echt veel he! Helemaal mee eens.
  @Kalypso: al die goedkope shampoos bevatten hetzelfde en werken ook op dezelfde manier :P Als je haar er goed tegen kan, waarom niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. siliconen zijn slecht omdat ze een laagje rond je haren leggen, waardoor je conditioner/ masker/ leave-in geen nut meer heeft. Bij een teveel aan silicone kan je haar verstikken en uitvallen. Je krijgt de siliconen enkel uit je haar door het te wassen met sulfaten, wat weer slecht is.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @Anoniem: ooh goed stuk! Ja dat is ook zo... daarom probeer ik hier ook een balans in te vinden... af en toe SLS producten gebruiken kan niet zo veel kwaad.

  BeantwoordenVerwijderen