woensdag 22 december 2010

How to: contouren

Dat ik verslaafd ben aan blush wisten jullie waarschijnlijk al. Zonder blush is mijn make-up niet compleet. Maar om het nog mooier te maken gebruik ik vaak ook de bronzer. Ja, en-en, beide helpen mij met het creƫren van mooiere gezichtsvorm. Contouren dus. Kijk mee hoe ik het doe.

Voor het contouren/shapen gebruik ik altijd twee kwastjes. Een langwerpig kort roze kwast van Sephora en een schuin kwastje van Sigma.

We beginnen met het korte kwastje en een beetje bronzer daarop. Begin echt met een mini hoeveelheid bronzer. Je kunt beter altijd iets toevoegen om het effect intenser te maken, dan andersom.

Begin bij je haarlijn, daar zou meer kleur moeten zijn. Hoe dichter bij je mond des te minder kleur. Breng de bronzer met lichte draaiende bewegingen aan. Je kunt ook een fish-face maken om het nog makkelijker te maken, breng je bronzer lichtjes in de holtes aan.

Je cheekbones zijn ook echt botten, deze voel je als je met je vingers over je wangen gaat. De bronzer moet er dus net onder. Breng het niet te dichtbij je mond, laat ongeveer 1/3 van de "holte" vrij.

Bij een felle look zou dit al voldoende zijn. Maar ik kies altijd voor een blush hierna. Hiermee versterk je het hele effect. Dus tijd voor het schuine kwastje.

Het voordeel van deze vorm is dat je met dit kwastje ook makkelijk kunt contouren. Houd hem schuin en breng zo je blush aan (beetje bij beetje). Ik wil bijvoorbeeld dat mijn gezicht iets smaller lijkt, daarom breng ik mijn blush vanaf mijn slapen schuin richting mijn mondhoeken aan. Een paar luchtige vegen met dit kwastje en je bent klaar.

Ook hier geldt: je kunt beter meer kleur langs je haarlijn hebben, dan bij je mond. Wees dus voorzichtig met kleur. Om het effect nog soepeler te maken ga ik altijd nog met mijn poederkwast hier voorzichtig overheen. Met de nadruk op voorzichtig, alle kleuren en contour moeten nog steeds zichtbaar blijven.

That's it! Een kwestie van seconden en het ziet er een stuk beter uit. Trouwens... EOTD van deze look komt eraan ;)

8 opmerkingen:

 1. Dat ziet er goed uit! Ik ben alleen een beetje bang om te contouren, ben bang dat het misgaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @Silva: nee joh, contouren is echt heel leuk. Het frist enorm je gezicht op en geeft het een mooiere vorm. Probeer het een keer voorzichtig, stap voor stap! Het is verslavend :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw, heel leuk gedaan. Ik vind je ooglook trouwens heel mooi gedaan.
  Goed uitgelegd.
  Liefs, xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een handige tutorial! Ik kan ook niet zonder:) Echt heel leuk! Mooie oogschaduw ook:)

  @Silva, met makeup hoef je nooit bang te zijn. Durf te experimenteren! Je kunt het er toch wel weer afhalen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Handig artikel zeg.
  En je ooglook is echt prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Staat echt heel mooi, moet ook maar eens gaan oefenen met contouren.

  BeantwoordenVerwijderen