vrijdag 3 december 2010

Jumbo Pencils: How To + EOTD

NYX Jumbo Pencils - wie kent ze niet! Er zijn genoeg merken die ook een soort gelijk potloodje in het assortiment hebben. En toch blijven de Jumbo Pencils van NYX het populairst. De kwaliteit is dan ook prima, dus waarom zou je niet iets van 2 euro aan zoiets willen uitgeven? Maar er zijn zoveel kleuren! Welke moet je dan kiezen en waar gebruik je het voor?

De kleuren die ik heb zijn: Milk (mat wit), Cottage Cheese (parelmoer wit), Lime (limoen groen), French Fries (midden bruin) en Yellow (mat geel). De swatches:

Milk, Cottage Cheese, Yellow, Lime, French Fries. En zo ziet het eruit als je het uit gaat vegen:

Kleuren zoals Yellow, Lime en French Fries kunnen iets extra's aan je make-up toevoegen. Het zijn geen musthaves, maar wel leuk om te hebben. Omdat ik hele vette oogleden heb, kan ik het niet als basis gebruiken (het blijft bij mij echt niet zitten). De look hiermee accentueren gaat wel weer prima. Ik gebruik het vaak als eyeliner, vooral langs de onderste wimperrand (zie ook in de look hieronder). Deze potloden zijn heel zacht waardoor ze je oog totaal niet irriteren.

Op de onderste wimperrand en in mijn crease heb ik French Fries aangebracht. Dit kun je doen om alvast je crease uit te tekenen, zodat het aanbgrengen van oogschaduw kleuren makkelijker zal gaan. Eenmaal deze kleur uitvegen en pigment is zo goed als weg, jammer. Het heeft met textuur te maken. Die van Lime en French Fries is iets romiger en daardoor makkelijker uit te vegen. Die van Cottage Cheese lijkt er ook op. Alleen met Cottage Cheese houd je nog wel dat glansje over (zie binnenste ooghoek en wenkbrauwbot). En dat is waarom Cottage Cheese mijn meest favoriete Jumbo Pencil is. Hij geeft een super mooi effect aan je look! Dag glansje zie je ook als je een andere highlighter erover heen brengt. Het is zo subtiel, maar zo mooi.

Mijn favoriet nummer twee, Milk, heb ik als basis op mijn bewegende ooglid gebruikt. En ja, dat is hoe vele deze kleur gebruiken en ja, het werkt prima! Ik moet er wel altijd een andere basis onder doen, anders gaat het bij mij creasen. Maar Milk maakt alle kleuren een stuk intenser. Milk en Yellow hebben bijna dezelfde textuur. Ze zijn iets meer krijt-achtig, nog steeds makkelijk om uit te smeren, maar ze zijn wel iets steviger (en dat vind ik enorm fijn). Daardoor verliezen ze minder pigment bij het uitvegen.

Kortom... Milk en Cottage Cheese zijn zeker mijn musthaves. Cottage Cheese kun je namelijk ook op andere plekken als highlighter gebruiken, bijvoorbeeld op je jukbeenderen.

Milk is ook ideaal om je lippen een mooiere vorm te geven. Breng het een beetje aan op je cupidoboog en het zal niet eens opvallen, terwijl je lippen er verleidelijk uit zullen zien.

6 opmerkingen:

 1. Ik wil al een tijdje de Jumbo Pecils, alleen goed dat je zegt dat jij ze niet als basis kon gebruiken, ik vroeg me dat al af :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @Silva: je hebt denk ik niet goed gelezen. Milk kun je juist prima als basis gebruiken, maar omdat mijn oogleden zo vet zijn moet ik er eerst een primer onder doen. Maar daarna profiteer je wel van extra felle kleurtjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Cottage cheese is ook mijn favoriet! Zalige pennen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. milk vind ik het aller fijnst!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @Evelien: absoluut! Die gaat bij mij ook als eerste op :P
  @L-beauty: handig kleurtje ja :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb er gisteren ook 3 besteld! Ik ben benieuwd, ik heb er zoveel goede verhalen over gelezen :D

  BeantwoordenVerwijderen