maandag 13 december 2010

Tip: kleuren mengen voor een holo-effect

Er zijn van die kleuren oogschaduws die een beetje een holografisch effect hebben. Dit ziet er altijd mooi en bijzonder uit. Ik heb een kleur van Too Faced die dit ook heeft. Eerst dacht ik altijd dat het een donker blauwe kleur was en opeens bleek het bruin te zijn.

Label Whore (wat een naam) is een hele mooie holo kleur. Aan de shimmer kun je al zien hoe bijzonder deze kleur is.

Met één veeg is ie op z'n mooist. Je ziet alle shimmer nog heel goed, maar de zachte bruine basis kleur valt ook op.

En meerdere keren vegen (wat je ook met een kwastje vaak doet) laat de shimmer verdwijnen. Dit is dus waarom ik ervan overtugd was dat dit een "gewone" bruine oogschaduw was.

Maar eigenlijk is het helemaal niet zo moeilijk om deze kleur zelf te maken. Een holo kleur betekent: een donkere basis (zwarte of bruine oogschaduw) + een opvallend bijpassend kleurtje er doorheen. Zo heb ik een midden bruine oogschaduw gepakt en deze (op me kwast) met een teal kleur gemengd. Zie het resultaat in de binnenste ooghoek...

Hoe donker je zo'n kleur wilt hebben, kun je helemaal zelf bepalen. Dat is nou het fijne van zelf de kleuren creëeren. Have fun!

5 opmerkingen:

 1. Oeeh, heel erg mooi.
  Bedankt voor de tip.
  Liefs, xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @Perfectly Unordinary: dat heb ik me dus laatste ook bedacht! Stom dat ik het niet eerder gezien had :P
  @Kalypso: graag gedaan!
  @Silva: ja he :)

  BeantwoordenVerwijderen