dinsdag 21 december 2010

Winter musthave: Kiehl's Ultra Facial Cream

Zodra het buiten koud is wordt mijn huid nog gevoeliger en kan het heel trekkerig aanvoelen. De "normale" moisturizers werken dan niet meer en trekken zelfs te snel in (wat dus totaal niet helpt). Tijd voor het zware geschut!

Ultra Facial Cream van Kiehl's heeft mijn huid vorig jaar al gered, dus dit jaar moest ik hem weer hebben. Het is een hele milde créme die geschikt is voor alle huidtypes en ja, ook voor een vette huid zoals die van mij. Het heeft geen übervrolijke verpakking, is niet roze en ruikt ook niet naat bloemen. Het is gewoon basic, maar het doet zijn werk super goed.

Als mijn huid op het toppunt van gevoeligheid is dan voel ik hem wel een beetje intrekken, maar het prikt niet zoals bij andere crémes. Het voelt als een heerlijke balsem aan. Er blijft ook geen vettig laagje over. Het trekt volledig in. Mijn gezicht is daarna niet heel mat, maar matteren zou deze créme ook niet moeten doen.

Ik gebruik het vooral als nachtcréme, maar ook overdags doet hij zijn werk prima. Mijn huid voelt de hele tijd heel prettig aan. Het is echt een verademing! Omdat ik lange nagels heb is zo'n potje niet zo handig, maar daar heb ik ook iets op bedacht: een klein spateltje. Het is ook nog extra hygiënisch op deze manier.

Alternatief?: toen ik begin dit jaar voor de tweede keer zo'n droge huid had, was mijn Kiehl's créme op en toen heb ik de hulp van een andere créme ingeroepen, namelijk Nuxe Rêve de Miel Ultra Comfortable Face Cream. Ik heb daar ook over geschreven. Qua werking lijken ze best veel op elkaar, hoewel ik die van Kiehl's toch iets lichter qua textuur vind.

5 opmerkingen:

 1. Klinkt heel goed! Mijn huid wordt ook heel droog in de winter, en ik heb ook een vette huis, fijn dat ie daar ook voor geschikt is.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Klinkt heel goed, ik heb zelf ook in de winter een droge huid.
  Liefs, xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wow, klinkt erg fijn! :) Bedankt voor de review! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Silva: met vette huid is het echt altijd lastig, je moet het ook niet "overvoeden". Maar deze is echt prima.
  @Kalypso: ik denk dat iedereen hier wel last van hebt, daarom is het ook zo belangrijk om elk seizoen een andere routine te hebben.
  @Theonlyfashionprincess: thnx!
  @Liesewiesje: Graag gedaan!!

  BeantwoordenVerwijderen