dinsdag 7 december 2010

X-mas special (tutorial): Soon the daylight will come, then it will be gone forever

Sinterklaas is nu weer terug naar Spanje en het volgende feest staat weer voor de deur. I love X-mas! En daarom zullen vanaf vandaag allerlei X-mas special's artikkelen verschijnen. Let 's start with this look...

I love smokey eye! Vooral in de winter gebruik ik nog vaker zwarte oogschaduw. Vandaag een tutorial van een smokey, geïnspereerd op de a/w show van MaxMara.

Natuurlijk kun je plakband gebruiken om dit te doen. Zelf gebruik ik altijd een tissue. Leg deze langs je onderste wimperrand en teken zo een lijntje tot het uiterste punt van je arcadeboog.

Maak er gelijk een hoekje van. Dit wordt je cat-eye-achtige basis.

Vul het in met een zwarte matte oogschaduw. Blijf wel onder de arcadeboog om het allemaal niet too much te maken. Persoonlik vind ik het mooier als de binnenste ooghoek een andere kleur dan zwart heeft. Daarom heb ik deze ook vrijgelaten.

Pak een donker-rode/-paarse kleur en breng deze met een klein fluffy kwastje op en iets boven de arcadeboog aan. Zorg ervoor dat deze kleur niet de zwarte kleur gaat vervagen.

Tijd voor je binnenste ooghoek. Natuurlijk kun je ook voor een andere kleur kiezen. Ik heb vrijwel dezelfde kleur gepakt als in de arcadeboog.

Om de buitenste hoek scherper te maken gebruik ik een watenstaafje. Dit is de makkelijkste manier en je kunt het zo scherp maken als je wilt. Wil je dat je ogen groter lijken? Ga voor een soepele rondere hoek.

De rood/paarse rand heb ik met een licht roze kleur verzacht. Voor highlighter heb ik eerst NYX Jumbo Pencil in Cottage Cheese gebruikt en daarna een witte parelmoer oogschaduw van Laura Mercier daar overheen.

De wing van de eyeliner heb ik extra lang gemaakt om de oog nog meer optisch te verlengen. Mijn favoriete mascara en you're good to go.

In de binnenste ooghoek heb ik ook een beetje donker gouden oogschaduw toegevoegd, maar dat hoeft natuurlijk niet. Door de shimmer in de rood/paarse oogschaduw en een beetje in de eyeliner is deze look subtiel shimmery en toch wel feestelijk. Have fun!

5 opmerkingen:

 1. Echt een hele leuke look. Handig dat papiertje.
  Je legt het ook duidelijk en goed uit(stap voor stap).
  <3
  Liefs, xxxx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Superleuke tutorial! Handig, dat van dat tissue. Wat een goed idee!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Echt heel mooi gedaan en goed uitgelegt!

  BeantwoordenVerwijderen