woensdag 19 januari 2011

Beste haarserum: Sunglitz!

Het merk Sunglitz kende ik tot voor kort niet echt. Jullie misschien ook niet. Terwijl dit een van Farouk Systems merken is. Farouk wat? Onder Farouk Systems vallen Biosilk en CHI. En dus ook Sunglitz.

Toen ik een tijdje geleden allerlei professionele verzorging voor mijn haar ging kopen, ben ik ook toevallig dit serum tegengekomen (officieel heet het Repair & Shine Leave-In Treatment, maar een serum is in dit geval ook het juiste woord). In de zomer heb ik al een artikel over zulke haarverzorgingsproducten geschreven met één conclusie: alle sera hebben dezelfde effect door alle siliconen die erin zitten. En aangezien ik nog verschillende flesjes heb staan wilde ik het eigenlijk overslaan, totdat ik de volgende reactie zag:

"Laat alle haarserums in de drogisterij links liggen. Dit product MOET je hebben als je last hebt van droog/pluizig/dof haar. Je haar wordt er echt superzacht en glanzend van. Je doet heel erg lang met een flesje van 50 ml. Ik ben hooked for life!!!!"

Whooow, lekker enthousiast! Zou dit het redmiddeltje zijn? Ik werd wel heel nieuwsgierig en heb hem toch gekocht.

Guess what? Alle andere sera blijven voorlopig netjes in de kast staan, omdat ik ze niet meer hoef te gebruiken. Wat een verschil!!! Ik had het echt niet verwacht, maar dit is pas een SERUM!! Mijn haar wordt er heel zacht van (wanneer ik het ook gebruik: droog, nat, de dag nadat het gewassen is), het ziet er ook een stuk gezonder uit. Ook mijn haarpuntjes lijken minder gespleten en ook weer zo enorm zacht! Het schijnt dat dit product je haar ook zou moeten hydrateren. Geen idee of het kan, aangezien er toch wel veel siliconen in zitten. Maar ik merk echt dat dit heel anders is dan soort gelijke producten die ik tot nu toe heb geprobeerd. De geur lijkt trouwens op het welbekende serum van Biosilk (geur van warme zoetige olie). Maar de werking van Biosilk heeft geen indruk op mij gemaakt, terwijl deze... Oké, ik val in herhaling, maar... ik ben hooked fot life :)

Mocht je ook droog/pluizig haar hebben en hier net zo nieuwsgierig naar zijn, dan kun je dit middeltje hier bij Haarshop kopen voor €13,25 (het is nu toevallig in de aanbieding).

11 opmerkingen:

 1. Dat klinkt zeer goed. Even bedankt voor de tip. Ik wil hem nu ook.
  Liefs, xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ooh, dat klinkt geweldig! Ik gebruik zelf nog geen serums, maar dit lijkt me fantastisch!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @unebeauty: @femketje: @Kalypso: @Silva: @Mitchin: thnx for comments, ladies :) Dit serum is gewoon enorm fijn, anders dan andere :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. rosemarijn24-01-11 16:57

  maar het bied geen bescherming tegen stijltangen/fohns? jammer

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb nav deze lovende woorden twee flesjes gekocht. Het produkt valt mij erg tegen! Het is zo vloeibaar dat het gemakkelijk tussen je vingers weg druipt. In eerste instantie wordt je haar stroevig nat en vervolgens wel wat zachter en droog en sluik maar geen speciale glans. Ik heb altijd de beste resultaten gehad met Tigi Girls Toys. Dit bestaat helaas niet meer. Ook mooie glans Silk Sheen van KMS California.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi Annette,

   Wat vervelend dat het niks voor jou deed. Zoals je kunt lezen heb ik het ook niet over glans gehad, alleen dat mijn haar enorm zacht en niet pluizig hiervan wordt. Misschien dat jou haar anders van structuur is en misschien dat jij iets andere verwachtingen ervan had? Zo zie je maar, iedereen vindt weer andere dingen fijn. Mocht je het trouwens willen, ik wil best een van de flesjes van je overnemen. Die van mij is namelijk al een tijdje op. Mail mij anders, als je wilt.

   Verwijderen
 6. Aanvulling: silk sheen polishing serum (KMS California).

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Vreemd maar waar. Het Sunglitz serum is alsnog 'dikker' van structuur geworden en werkt nu dus wel goed!

  BeantwoordenVerwijderen