woensdag 26 januari 2011

Extra gezichtsverzorging: maskers en scrub

Je hebt je huid gereinigd met je facewash en dan? Lotion/tonic en that's it? Waar blijft je extra verzorging? Veel meiden vergeten dit of vinden het zelfs onnodig. Je zou het toch ook lekker vinden om eens in de zoveel tijd bij een Spa worden verwend, waarom gun je een kleine verwennerij ook niet aan je huid?

Ik zeg: eens per week een hydraterend masker, een reinigingsmasker en gezichtscrub! Natuurlijk kun je dit ook vaker doen. Vroeger heb ik bijvoorbeeld verschillende maskers een paar keer per week gebruikt, maar ik moet eerlijk zeggen dat het qua effect niet mega veel uitmaakt. Wat mij betreft is eens per week in ieder geval een mooi streven. Gebruik het op een gereinigde, vochtige huid, laat het een paar minuten intrekken en spoel het daarna af (scrub moet je alleen een beetje inmasseren en daarna afspoelen). Lotion/tonic en créme ter afsluting. En ja, het is dus belangrijk dat je je huid eerst met een fasewash reinigt, anders spoel je niet de eerste laag vuiligheid weg. Op naar de producten die ik op dit moment wekelijks gebruik:

Boots Botanics Intensive Moisture Mask is een fijne romige hydraterende masker. Hiervoor heb ik een aantal hydraterende gel-maskers gehad en dat vond ik toch niet zo fijn, omdat ik het idee heb dat gel niet diep genoeg binnendringt (hoe raar het ook misschien klinkt). Met romigere créme-maskers is dit anders. Vooral als je last van droge/gevoelige huid hebt, dan voel je hoe alle ingridiënten van créme-maskers gelijk in je huid worden opgenomen. Het kan misschien even licht prikken, maar met dit masker is mijn huid binnen no time rustiger. Ik heb dit maskertje ook onder mijn ogen gebruikt en ook dit voelde goed. Mijn huid werd gevoed en gekalmeerd. Heerlijk, vooral als je bedenkt dat dit product ongeveer 3-5 euro heeft gekost (te koop bij Boots-apotheken).

The Body Shop Tea Tree Blackhead Exfoliating Wash is speciaal voor vettige huid die wel eens last kan hebben van acne. Nadat ik hier een monstertje van gebruikt heb, wist ik het - dit is het ideale red-middel als mijn huid onrustig is. Tea Tree verzorgingslijn van dit merk ken ik goed, ik heb het al eerder in mijn merk review benoemd. Deze scrub bleek zachter te zijn dan ik dacht. Het heet wel een exfoliating wash, maar eigenlijk is dit echt een gewone scrub. Nou ja, gewoon, wel een hele fijne. Het is niet te grof en toch voel je die kleine deeltjes wel. Daar hou ik van, ik ben niet zo van die waterige scrubs. De werking (en de geur!) van Tea Tree kennen jullie denk ik wel: het is zuiverend en ideaal tegen oneffenheden. Mijn poriën zijn een stuk schoner na het gebruik van deze scrub en mijn huid voelt goed (en niet erg trekkerig) aan. Ik gebruik deze scrub een keer per week, het liefst 's avonds. Dit middeltje is te koop voor ongeveer 8 euro.

Kiehl's Rare Earth Deep Pore Cleansing Masque is ondanks mijn verwachtingen in mijn shoplog toch nog een klei-masker. En dat is jammer, omdat ik een masker met een andere structuur wilde proberen. Daarnaast kan een klei-masker je huid iets droger maken en dat is wat ik juist nu niet wil. Oké, een beetje een teleurstelling dus. Het is op zich een fijne masker, maar het is ook niet bijzonder goed. Mijn huid voelt na het gebruik schoon en fris aan, maar het blijft een klei-masker.. Jammer van die 20 euro, maar ik heb het geprobeerd. Binnenkort maar overstappen naar mijn all-time-favorite van The Body Shop...

Boots, The Body Shop, Kiehl's
Uitgesmeerd: Kiehl's blijft wel de meest stevige masker

10 opmerkingen:

 1. Leuk stukje! Die van Kiehl's lijkt me wel erg fijn hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. die Kiehl's lijkt me ook het fijnst! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb eigenlijk nog geen kleimasker geprobeerd, dus dat lijkt me wel eens interessant!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hmmm, denk dat de meeste niet echt voor mijn huid bedoeld zijn, ze zien er wel goed uit in elk geval ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk artikel, ik denk dat zelfs niet iedereen een lotion gebruikt na het reinigen haha.

  Ik heb zelf best een vette huid dus vind het fijn om een scrub te gebruiken (ongeveer 2 x per week) Alleen op me stage zeiden ze dat die abrikozen pitjes die er in zitten in je huid krassen, en dat dat na jarenlang gebruikt je huid dus beschadigd, dus ik heb een peeling waar ronde micro bolletjes in zitten die je huid ook heel erg goed reinigt (van Thalgo)

  En wat je over gelmasker vind dat heb ik ook, ik vind creme maskertjes veel fijner

  x

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ooh, die scrub van TBS klinkt geweldig! Ik was nog op zoek naar een goeie, deze ga ik eens proberen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk artikeltje, Die van Kiehl's lijkt me wel erg fijn

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Die van kiehl's lijkt mij het allerfijnste. De substantie ziet er ook goed uit.
  Liefs, xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 9. die scrub van de TBS lijkt me heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. @Beautista: serieus?? Ooh dat is best fout :) Dat over de scrub: juist abrikozen scrubs of scrubs met harde deeltjes lijken mij altijd fijn, maar kan me idd voorstellen dat het schadelijk kan zijn.

  BeantwoordenVerwijderen