donderdag 27 januari 2011

Eyeliner stift: Essence vs. Catrice

Eyeliner stift is de makkelijkste soort eyeliner. Het aanbrengen ervan gaat een stuk soepeler dan met liquid eyeliner, omdat je hiermee meer grip hebt. Ideaal dus als die perfecte wing jou nog net niet lukt. En al helemaal makkelijk (en toegankelijk) zijn deze budget eyeliner stiften.

De grootste voordeel van stift eyeliners vind ik dat je ze niet steeds hoeft te dippen. Met een gewone liquid eyeliner moet het wel elke keer als je kwastje droog is (terwijl je net zo geconsentreerd een lijntje aan het tekenen bent). Met een eyeliner stift ga je dus aan een stuk door, perfect!

Het puntje van Essence liner is anders dan die van Catrice. Als je van angled brushes houdt, dan zal deze eyeliner jou zeker bevallen. Door het verschil in dikte van het punt kun je ook dikte van je lijn bepalen. Het vergt wel even oefening en je moet zo'n punt fijn vinden. Ik heb deze eyeliner in mijn Baroque Look Tutorial gebruikt, en toch ben ik er geen fan van. Doe mij maar iets simpelers...

Daarom was ik gelijk verliefd op deze eyeliner van Catrice. Het puntje is lekker scherp en precies, I love it! Qua vorm is dit dé perfecte eyeliner voor mij. De dunste lijntjes kan ik alleen met dit punt tekenen.

Beide eyeliners beloven natuurlijk ook nog ultiem zwart te zijn... En toch vind ik het lijntje van Essence (links) minder gepigmenteerd dan die van Catrice. Blijven ze wel goed zitten? Die van Catrice blijft zowel op een oogschaduw als zonder enige basis (easy-weekend-look!) perfect de hele dag zitten. Die van Essence niet.. zonder basis is het een drama, binnen no time is mijn lijntje verdwenen. Maar met een oogschaduw eronder valt het weer mee. Het lijntje blijft wel de hele dag op zijn plaats, maar het lijkt of oogschaduwkleur door deze eyeliner "opgenomen" wordt... kijk maar...

Ik moest echt een paar keer met de eyeliner erover heen om het een beetje egaal te maken en toch is de kleur niet intens genoeg. Het tekenen van een rechte lijn ging mij helemaal slecht af. Met deze eyeliner ben ik nog langer bezig dan met een liquid exemplaar.

De lijn/wing met Catrice eyeliner is zo easy going, niet waar? Het tekenen gaat zo soepel, ik heb echt plezier van deze eyeliner stift.

Kortom, het ligt misschien wel aan het punt... En toch vind ik Catrice eyeliner op alle onderdelen de grote winnaar. Ik grijp bijna dagelijks naar dit product, het wordt dus echt mijn budget musthave.

10 opmerkingen:

 1. Leuk artikel! Ik denk dat ik me binnenkort die van Catrice ga kopen :) klinkt heel fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik zou denk ik ook voor de catrice gaan gezien de punt :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh ja, ik zou ook voor de punt gaan. Lijkt me handiger om meer types eyeliner mee te maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat maf dat Essence bij jou niet blijft zitten! Bij mij wel, en ik krijg hem er soms moeilijk af! xD

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik denk ook dat die van Catrice beter is dan die van Essence, maar ik heb zelf die van Catrice
  en bij mij is die op de een of andere manier minder zwart dan de eyeliner die ik van Gosh heb, die van Gosh is wel liqued, maar geen zacht kwastje, het puntje is hard. Deze is voor mij wel de nr 1 op dit moment, maar die van Catrice vind ik wel heel fijn al moet ik er bij mezelf wel 2 of 3 keer overheen gaan om 'm echt zwart te krijgen
  anyway leuk vs. artikel en de oogschaduw staat je mooi! x

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Op de een of andere manier geven al die eyeliners met zo´n viltstift op mijn oog af... het blijft gewoon niet goed zitten, dus ik moet noodgedwongen wel vloeibare eyeliners gebruiken.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik gebruik eigenlijk al zo'n 2 jaar schat ik geen eyeliner, maar die van cartrice lijkt mij ook fijner dan die van essence!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb die ene met de orange zwarte verpakking niet altijd even goed. Ik heb hem ook. En de ene keer doet die het perfect, de andere keer is het een drama.
  Liefs, xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 9. die van catrice is inderdaad echt fijn!

  BeantwoordenVerwijderen