vrijdag 7 januari 2011

Getest: Revlon Color Stay Foundation

Tijdens de ruildag kwam ik deze probeer-verpakkingen van Revlon Color Stay foundation tegen. Ik heb wel vaker goede dingen over Revlon foundations gehoord, dus moest ik deze gewoon hebben.

Eigenlijk wilde ik een andere Revlon foundation uitproberen, namelijk de Photo Finish Foundation. Maar misschien zou een andere Revlon foundation ook redelijk goed zijn...? Nou redelijk... Dit is dé ideale foundation voor mij! Ik heb twee kleuren meegenomen, namelijk 04 Nude en 05 Natural Beige, omdat ik niet zeker wist welke het beste bij mij zou passen.

Wat bleek? Het zijn inderdaad precies mijn kleuren! Natural Beige past op dit moment het beste bij mijn huidskleur. Als ik weer iets lichter ben, dan ga ik voor Nude. Zoals jullie ook kunnen zien is dit een vloeibare foundation die makkelijk uitsmeert. Vooral in combinatie met een duo-fiber brush geeft deze foundation een super goede midden-dekking. Dit betekent dat hij makkelijk kleine oneffenheden verbergt, maar voor meer dekking kun je beter aanvullend een concealer gebruiken.

Waar ik ook pas thuis achter kwam is dat in deze tubes verschillende soort foundation zit. Color Stay foundation is namelijk verkrijgbaar in 2 varianten: voor gecombineerde/vette huid en normale/droge huid. Beide heb ik dus kunnen uitproberen en ik moet zeggen, veel verschil is er niet. Ze zijn beide geweldig! Niet alleen kleine oneffenheden worden verborgen, ook poriën lijken minder zichtbaar, de kleur van de foundation verdeelt zich heel mooi over je huid en past zich ook aan zodat je geen randen ziet.

Wat ik altijd belangrijk vind bij foundation is het matterende effect. En dat hebben ze wel, oh ja! Deze foundation blijft de hele dag perfect zitten en met een goede matterende basis eronder zie je geen glim tot laat in de avond. En geloof me, met dezelfde matterende basis en een andere foundaton is dit echt niet het geval.

Maar welke variant is nou beter? Normaal zou ik zeggen - de eerste, omdat ik zelf gecombineerde/vette huid heb. Je huid blijft hiermee heel mat. En toch vind ik die andere (normale/droge huid) op dit moment het mooist. Het is geen super mat effect, meer fluweel. Dus geen glans, maar een natuurlijke gezonde glow. Ik moet zeggen dat ik ze beide echt super goed vind, maar voorlopig gaat mijn voorkeur uit naar die tweede. Full-size bottle, here I come!

14 opmerkingen:

 1. Ik heb ook al veel goede dingen gelezen over deze ColorStay!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. HMM, ik vind die rechtse iets beter (de 2de). Maar ik heb er ook veel goede dingen over gehoord. Hahahahaha, zeker een full sized halen.
  Liefs, xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Klinkt goed, alleen heb ik momenteel echt al veel foundations dus ik ga die eerst maar eens opmaken ;p

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Klinkt goed, hoeveel kosten deze foundations?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @Perfectly Unordinary: ik ook, maar heb dus nooit gedacht dat ze bij me huid zouden passen.
  @Kalypso: daar heb ik ook over geschreven ;) Op dit moment wel, maar die linkere is ook prima voor "blekere" dagen.
  @Nail-Gloss: klopt!
  @Claudia: haha ik ook, daarom wacht ik nog even met het kopen van full-size.
  @Maccia: volgens mij kosten full-size verpakkingen van dit merk rond 15 euro. Dat vind ik echt niet duur voor zo'n goed product.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Lijken me best fijn! Ik wil ze denk ik eens proberen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Lijkt me fijn!
  Trouwens, zullen we elkaar volgen?
  Wij volgen je al!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @Silva: ze zijn ook echt heel fijn :)
  @meike en anisha: ik volg jullie nu met bloglovin ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ziet er goed uit! Bij welke winkel koop jij Revlon? Ik kan het hier nergens vinden!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. @Danique: klopt, zijn ze ook :)
  @Lois: dit zijn monstertjes, dus deze hoefde ik niet te kopen. Maar ik weet dat meerdere vestigingen van DA Revlon verkopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. De ColorStay wil ik zo graag hebben! Weet alleen niet welke kleur mij het beste zou passen.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. @Ann: probeer het gewoon bij de winkel! Je kunt het altijd gewoon op je kin uitproberen en dan weet je gelijk of je de goede kleur te pakken hebt. En anders neem voor de zekerheid eentje die lichter lijkt, dan een die donkerder is.

  BeantwoordenVerwijderen