vrijdag 28 januari 2011

Make-up verwijderen: Klorane en Etos

Voor het slapen gaan zorg ik ervoor dat mijn huid elke keer weer schoon en fris is. Stap één in mijn avondroutine is altijd het verwijderen van make-up. Deze twee middeltjes gebruik ik op dit moment:

Reinigingslotion van Klorane staat erom bekend dat hij zo mild is. Ik wissel wel eens van oogreinigers, maar Klorane koop ik vaker opnieuw. Zoals jullie weten is mijn huid rondom mijn ogen heel gevoelig (en op dit moment zelfs extreem gevoelig). Deze reiniger irriteert niet en zorgt juist voor extra milde reiniging. Er zit (gelukkig) geen olie in, het is net - naar bloemen ruikende - water. Heelijk simpel en effectief. Klorane reinigslotion is te koop in enkele varianten, ook voor waterproof make-up, bij verschillende drogisterijen voor 4 à 6 euro.

Om de rest van mijn gezicht te reinigen (foundation/blush/etc.) gebruik ik altijd reinigingsdoekjes. Hiervoor heb ik doekjes van een ander (duurder) merk gebruikt en ik vond ze verschrikkelijk. Ondanks dat ze voor gevoelige huid waren, prikte mijn huid als een gek na gebruik! Ik hoopte dus dat deze verzachtende reinigingsdoekjes van Etos mij niet zouden teleurstellen. En terecht! Ze zijn ook weer lekker basic, maar ze doen goed hun werk (en dat voor 2 euro). Het grootste deel van make-up is verwijderd en mijn huid voelt goed/niet trekkerig aan. Voor mijn oogleden zijn ze minder geschikt, maar dat is te overleven.

11 opmerkingen:

 1. Klorane heb ik nog nooit gebruikt, maar klinkt wel goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Klorane... Volgens mijn wordt ik helemaal gek, ik heb deze naam zeker gehoord maar heb echt geen idee waar je het kan kopen ^_^"""

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Klorane, heb er wel is van gehoort, maar het klinkt echt goed

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Klorane ken ik gewoon niet :O zal hem maar eens gaan proberen dan!
  Ik heb je trouwens getagged =)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Die Klorane wil ik ook wel is proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ik was nog opzoek naar van die goedkope reiniging's doekjes deze ga ik halen :)
  Klorane klinkt ook goed, ik heb ook en gevoelige huid

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Klinkt goed! Ik had nog nooit van klorane gehoord!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wauw, dat klinkt goed. Hihi, ik heb nog niet van klorane gehoord.
  Liefs, xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Die Etos doekjes klinken erg goed! Ik moet ze eens gaan bekijken!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Die reinigingsdoekjes moet ik dan ook maar eens gaan proberen!

  BeantwoordenVerwijderen