maandag 10 januari 2011

Onder de douche: mijn douchegels

Ik houd van heerlijk geurende douchegels. Ze helpen mij om lekker 's ochtends wakker te worden en kunnen ook mijn stemming beïnvloeden. Vaak heb ik ook minstens 2 verschillende geuren in mijn badkamer staan. Ik hou van het afwisselen. Dit zijn twee flesjes die ik nu gebruik.

The Body Shop - Spice Vanilla is nog van de Kerst-collectie. Vorig jaar had ik die van Cranberrie en vond ik Vanilla geur niet zo lekker. Maar dit jaar was het net andersom: Crabnerrie is hetzelfde gebleven, maar Vanilla... wat heerlijk! Het is zo'n typische warme winterse geur. Natuurlijk ruik je vanilla, maar het is minder bitter dan vorig jaar. Het is juist iets zachter en spannender geworden. En de melkachtige structuur van deze douchegel reinigt mild je huid en maakt het zacht. 's Winters zou je eigenlijk beter olie onder de douche moeten gebruiken, een gel kan je huid alsnog een beetje uitdrogen. Met deze valt het best mee, ook al voel ik geen 100% hydratatie. Nog een klein minpuntje - het openen van het dopje gaat niet echt soepel.

Cien - Spring Bloom Magic is de goedkoopste douchegel die ik tot nu toe heb geprobeerd (geloof ik), omdat dit een Lidl-merk is. Toen ik deze geur rook was ik gelijk verkocht! De hele avond heb ik om de paar seconden het dopje weer open gemaakt, omdat deze geur ongelooflijk verslavend is. Hij is lekker fris, citus-achtig en toch een beetje zoet. Heerlijk! Maar op de huid ruikt hij toch iets anders. Veel te chemisch... enorm jammer. Dit is ook zeker geen douchegel voor in de winter. Ik krijg hier geen comfortabel gevoel van en moet me steeds direct insmeren met mij bodylotion.

9 opmerkingen:

 1. dopjes openen is niet mijn pakkie an... heb altijd moeite met dopjes >.<

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb de Cranberry-versie van TBS, en ik heb ook problemen met het dopje in de douche :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die van TBS lijkt me heerlijk ruiken!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @femketje: @Perfectly Unordinary: haha dan ben ik niet de enige! :D
  @Silva: is ie ook, al die feestdagen producten van TBS zijn altijd super lekker.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ah, Cien gebruiken wij soms ook, best prima ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een leuke blog! Je krijgt direct een award =)) http://mit-chin.blogspot.com/2011/01/stylish-moi_10.html

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @Liesewiesje: jaaa voor dat geld is ie prima, ik wil nog wel een andere douchegel van dit merk uitproberen!
  @Mitchin: haha dank je wel :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Die Cien heb ik ook weleens gehad, wel lekker voor in de zomer.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Sommige van die Cien geuren zijn ook echt heel fijn.

  BeantwoordenVerwijderen