woensdag 23 februari 2011

12h Super Stay Gloss - hoe lang blijft deze werkelijk zitten?

Maybelline is op dit moment enorm druk met allerlei 12h/24h producten, hebben jullie dit ook al gemerkt? 24h foundation, 24h lipstick, 12h lipgloss... toen ik die laatste vorige week bij de Kruidvat met 50% korting zag liggen, kon ik het niet laten. Voor € 6,50 koop je een van de mooie kleuren. Bij 24h lipstick hadden ze trouwens geen nude-kleurtjes, bij deze glosjes gelukkig wel. Ik heb minstens 3 lichtroze tinten gezien. Zelf heb ik gekozen voor kleur #145 Fresh Pink.


Het is denk ik mijn trend voor de lente/zomer: nude met een twist. Deze kleur zou felroze accent moeten hebben. Niet te veel kleur en toch catchy.


Deze gloss heeft 2 kanten. Aan de ene zie je de gloss zelf. Het applicatoortje is een gewoon sponsje. Aan de andere kant vind je de zogenaamde balsem. Deze heeft een kwastje als applicator. En ik moet zeggen dat ik dit kwastje toch fijner vind dan het sponsje. Het is de bedoeling dat je eerst de gloss aanbrengt, dan even wacht tot het opdroogt en dan pas de balsem (voor extra shiny effect).


Mijn lippen zijn op dit moment aan de droge kant. Ze zijn niet enorm droog, maar ook weer niet mooi egaal. Links zien jullie mijn bare lips. Rechts - met een laagje gloss erop nadat het helemaal opgedroogd is. Dit is dus het minpunt nummer één: je ziet hoe de gloss in alle lijntjes gaat zitten, het ziet er zelfs een beetje pijnlijk uit. Je voelt gewoon hoe je huid gaat samentrekken. Erg onaangenaam gevoel.


12:30 Balsem er overheen en weg is dit probleem! Nou ja, deze uber-plakkerige balsem voel je ook weer zitten. Op een of andere manier vind ik hem zwaar (if you know what I mean). Het is niet enorm vervelend, na een tijdje merk je het steeds minder, maar toch moet ik er wel aan denken. Het is anders dan een simpel gemiddeld glosje.


13:30 Een uur verder ziet het er nog steeds best mooi uit. Ik had inmiddels een halfuur hardgelopen en daarna een glas water gedronken. Lichaamsbeweging en drinken - check! Een beetje balsem weer even toevoegen en hij kan wel weer.

15:00 Op dat moment had ik het idee dat er geen gloss meer overgebleven was. Ik heb 2 keer gegeten, waarvan 1 keer zelfs vrij uitgebreid. Ik voelde de gloss ook niet echt meer zitten. Maar nee hoor, misschien is de balsem eraf, maar de kleur is nog best duidelijk zichtbaar.
19:15 Dit is wat mij betreft het limiet - 7 uur. Misschien zou je na 10 uur nog steeds de kleur kunnen zien, maar ik vind het gewoon niet meer mooi uitzien. Ook een laagje balsem zou niet meer helpen. Helaas, geen 12 uur gehaald. Maar eigenlijk heb ik dit ook niet echt verwacht.
Mijn conclusie... tja... op de momenten dat het glosje op z'n mooist is (eerste uur/een paar uur na het aanbrengen) voel je het zitten. Het ontbreken van comfort/crémig gevoel op mijn lippen stoort mij enorm, vooral als je lippen wat droger zijn. Je moet steeds wel balsem aanbrengen voor het mooiste resultaat en zachter gevoel. Maar dat opnieuw aanbrengen - dat kun je toch ook met een gewone gloss doen? En nog iets... het dopje van de balsem kwam los te zitten in mijn tas, waardoor alles begon te plakken. Deze gaat dus nooit meer mee. Zo zonde (vooral van mijn tas). Even punten op een rijtje: verpakking 6/10, kleur 7/10, feel 6/10, prijs-kwaliteit 6,5/10.


15 opmerkingen:

 1. 7 uur is eigenlijk best lang voor een gloss, ik werk veel regelmatiger mijn lippen bij.
  Wel jammer van je handtas!! Heb je hem nog proper gekregen?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jammer van je tas! Ik vind het wel knap dat die gloss het zo lang heeft uitgehouden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een goede review! Ik vind het erg prettig om het met foto's te zien hoe het er steeds uitziet gedurende de dag. Dan kun je goed bepalen of je de gloss goed genoeg vind om zelf te gaan kopen. De kleur staat je trouwens goed. Wat zit er trouwens veel verschil in kleur in de linker en rechter foto's (rechts is warmer van kleur, heb je die soms met flits gemaakt?).

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb ook zo'n gloss,
  en ik ben er echt niet tevreden over. Als je een donkerdere kleur had gepakt zoals ik heb zou je waarschijnlijk gemerkt hebben dat de gloss eigenlijk alleen z'n kleur behoudt aan de zijkant van je lippen. En je er dus na een uurtje of 2 echt belachelijk begint uit te zien.
  maar het was best een goede balsem, dus gebruik ik die nu gewoon zonder kleurtje ^^

  BeantwoordenVerwijderen
 5. 7u vind ik lang voor een lipgloss maar zonde van het dopje...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @fleursbeautytips: dank je wel! Nee, alles is gemaakt bij natuurlijk licht. Maar het ligt aan mijn camera, soms maakt ie mijn huid een beetje grijzig. Daarom wilde ik voor de zekerheid overal 2 foto's van laten zien.
  @Perfectly Unordinary: min of meer... dat spul plakt en voelt vettig aan.. je krijgt hem er moeilijk uit :(
  @Silva: @Miss make-up and the city: @Daniëlle: zeker, 7 uur is idd beter dan een normaal glosje :)
  @femketje: I know :(
  @isabel: ooh dat is helemaal zonde! Ik vind het ook idd geen topproduct.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jammer dat ze dan 24 uur beloven en het niet waarmaken ;) Zet er dan gewoon 7 uur op...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @Pretty Beauty Land: ze beloven ook geen 24 uur ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik vind dit zo leuk gedaan. Even mijn complimenten. Leuk dat je het echt werkelijk zo hebt getest. Jammer dat die na 7 uur echt door de mand valt. Al vind ik het wel een mooie kleur. Die gloss lijkt mij inderdaad zwaar.
  Liefs, xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Rot van je tas!
  Ik vind het ook echt leuk en goed dat je dit zo hebt getest!
  Nu weet ik iig dat ik 'm niet moet kopen :O Al vind ik de kleur wel heel mooi!
  Als die in de aanbieding zou zijn zou ik 'm misschien wél kopen trouwens
  x

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ai, jammer van je tas zeg :O Bedankt voor je eerlijke review! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een goede review, met duidelijke foto's en beschrijvingen! Ik zou deze gloss denk ik alleen kopen als ie 50% korting had, maar anders zou ik het geld er niet voor over hebben..

  Wel heel erg zonde van je tas, hoop dat je 'm uiteindelijk nog schoon krijgt!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Bedankt voor je review.
  Ik denk dat ik deze niet ga kopen, misschien als hij een keer heel goedkoop is.
  Houd niet van plakkerige gloss.

  BeantwoordenVerwijderen