donderdag 10 februari 2011

Beauty File: Mascara

Hieronder een paar kleine mascara-feitjes en weetje uit mijn eigen ervaring. Misschien dat de meeste van jullie alles al wisten, maar af en toe is het fijn om feitjes/weetjes op een rij te zetten.

 • Heb je van nature licht haar en wenkbrauwen? Probeer eens een bruine mascara. Maar eerlijk is eerlijk, zwarte mascara doet je ogen echt knallen.
 • Bewaar je mascara echt niet langer dan 3 maanden. Daarna kan het gaan irriteren en je kunt het altijd beter voorkomen dan genezen. Ook al staat vaak op de verpakking dat het na het openen nog 6 maanden goed is - eenmaal gebruikt, gooi het na 3 maanden weg.
 • Een door iemand anders gebruikte mascara zelf gebruiken is op eigen risico. In zo'n afgesloten hulsje verspreiden bacteriën zich veel sneller en dus is een ooginfectie in no time overgedragen.
 • Geen pompbewegingen, maar draaien met het borsteltje in het hulsje. Door pompbewegingen komt er lucht bij en droogt je mascara sneller uit.

 • Krul je wimpers alleen voordat je mascara aanbrengt en nooit erna. Anders kunnen je wimpers makkelijker afbreken.
 • Als je extra mascara op je buitenste wimpers aanbrengt, dan zal het je oog iets langer doen lijken (ook perfect bij een cateye-look)
 • Dit vergeten mensen vaak: maar een mascara heeft een soort "inwerktijd" nodig. Als je het net gekocht hebt is het vaak best waterig, terwijl na 1 á 2 weken je mascara iets dikker wordt en zie je pas het effect zoals het moet zijn. Ik verbaas me ook elke keer over meiden die een mascara-review schrijven terwijl ze het net een dag binnen hebben. Dus wacht en oordeel dan pas.
 • Je wimpers extra scheiden na het aanbrengen van je mascara geeft een mooi effect. Zelf gebruik ik hier dagelijks het scherpe punt van een nagelschaartje voor. Het klinkt misschien gek, maar het werkt super goed. Minder gedurfd is natuurlijk nog altijd een wimperkammetje, maar deze kun je niet gebruiken als je mascara al opgedroogd op je wimpers is.
 • 10 opmerkingen:

  1. Mee eens op alle punten =)
   Ik vind het persoonlijk leuk als mascara wat "wateriger" is en het weggooien na 3 maanden doe ik meestal omdat mijn mascara dan al uitgedroogd is

   BeantwoordenVerwijderen
  2. Thnx voor de tips!
   Ik doe mijn wimpers scheiden met de raarste dingen, een schuifspeltje of de achterkant van een oorbel haha net wat er binnen handbereik ligt (wel desinfecteren)

   BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuk artikel, ik dacht dat ik vreemd was door mijn mascara na enkele weekjes pas fijn te vinden.. Maar het is dus normaal dat hij de eerste 2 weken wateriger is :P

   BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een handig artikel, bedankt :)

   BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik vind dit een heel goed artikel. Er staan handige tips in. Hiervan moeten er meer komen ;).
   Ik gebruikt altijd zwarte intense mascara. Eentje die mijn wimpers een flinke boost geven.
   Liefs, xxx

   BeantwoordenVerwijderen