vrijdag 11 februari 2011

Crackle-nagellak: my thoughts about it

Crackle (of crack) nagellak is een ware hype geworden vorig jaar. Iedereen heeft er één en iedereen is gek op deze vorm van nailart. Het is simpel en het kost weinig tijd. Merken als P2, Barry M, IsaDora en nu ook OPI hebben er één in hun collectie.

Toen ik in november op vakantie was, kwam ik crackle nagellak van het merk IsaDora tegen. Het zag er zo vrolijk uit in de winkel. Ik heb het gelijk geswatched en was er meteen weg van. Ook in mijn vakantie-haul zei ik al dat ik het nooit verwacht had, maar ik vond het echt geweldig!

Dat het makkelijk in gebruik is, is niet helemaal waar. Je moet er echt eerst aan wennen. Je moet er niet te veel en ook zeker niet te weinig van aanbrengen. Het is dus een kwestie van oefenen. Wat mij ook overkomen was, is dat deze nagellak heel dik werd... kijk maar naar het kwastje...

Dit maakte het aanbrengen al helemaal niet makkelijk. Hoe ik dit voor elkaar kreeg? Nagellak in de zon laten staan :) Veel tijd had ie niet nodig, binnen no time werd substantie taai en moeilijk om aan te brengen. Het resultaat...

Yeah, right... niet mooi dus. Dit is zeker niet het effect dat ik wilde. De oplossing: 2 druppels nagellak remover. Ik heb de gewone remover zonder aceton gebruikt. Het heeft ook echt geholpen! Nu is deze nagellak weer goed dekkend en zeker niet meer zo taai.

En dan nog blijft het aanbrengen een kwestie van oefenen. De eerste paar keer kan het misgaan, maar daarna zal het zeker goed gaan. Crackle nagellak droogt mat op. Dit kun je natuurlijk altijd veranderen door er een glanzende topcoat boven aan te brengen.

Wat vind ik nou van dit hele effect? Eigenlijk kan ik er nog steeds niet aan wennen. Toen de trend nog net begon, vond ik het totaal niet mooi. Op een of andere manier deed dit effect mij denken aan modder. Ik kan er niks aan doen, maar dit soort nailart vind ik niet zo netjes staan. Misschien dat het met een zilveren crackle anders zou zijn, maar dat betwijfel ik. Kortom, niet mijn ding. Gelukkig zijn er nog wel genoeg liefhebbers van crackle! ;)

14 opmerkingen:

 1. Ik vind het wel mooi, maar het is echt niet mijn ding =)) Ik kijk wel graag naar de nail-art van andere mensen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik vind het wel apart maar niet geschikt voor elke gelegenheid ^^

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind het echt superleuk :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind het echt super leuk, wil het graag in het wit of goud hebben :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik weet nog steeds niet wat ik er van moet denken.. vooral niet in het goud..
  Nee heb het nog niet in mijn nagellak stash staan.. wacht wel tot essence er mee komt en dan probeer ik het wel uit (A)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind het wel leuk/mooi, ligt er gewoon aan welke kleuren je persoonlijk mooi vind
  Heb er zelf (nog steeds) geen!
  x

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik vind het echt supermooi! Ik heb er zelf ook eentje en heb het al enkele keren gebruikt! ^^

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Een zilveren zou ik ook super vinden!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik vind het een onwisj leuk effect. De combi met een bloed rode nagellak is ook mooi.
  Liefs, xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik kon het echt niet laten de laatste OPi black shatter mee te nemen, maar ik word er helaas ook niet warm van...

  BeantwoordenVerwijderen
 11. ik vind het er eigenlijk wel heel mooi uit zien.
  T'is een kwestie van smaak.. you love it or you hate it

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ziet er heeel erg mooi uit, ook met die kleur roze!
  xx

  BeantwoordenVerwijderen