vrijdag 25 februari 2011

Kiehl's verzorging: wat vind ik er nou van?

Eind vorig jaar was mijn gezichtshuid in een hele slechte staat. Te veel stress heeft gelijk zijn tekens achtergelaten. Daarom heb ik toen besloten om verzorging van Kiehl's te proberen. Kiehl's is natuurlijk oorspronkelijk een New York'se apothekers merk en daar heb ik vaak toch wel zwak voor. Ik was blij met al mijn nieuwe Kiehl's producten en begon het in november te gebruiken. Nu zijn wij al 4 maanden verder.. En? Heeft het gewerkt?

Al eerder heb ik reviews geschreven over de geweldige Ultra Facial Cream (die nu op is en dus niet op de foto) en een best fijne Rare Earth Deep Pore Cleansing Masque. Het maskertje zou je eigenlijk door een budget-product kunnen vervangen... zonde. Maar hoe zit het met de rest van de verzorging?

Allereerst Blue Herbal-lijn. Deze is bedoeld voor onzuivere huid en dat had ik op dat moment zeker wel. Wat deze lijn vooral bijzonder maakt is het verkoelende effect. Er zit eucalyptus in en dat voel je (en ruik je!). Een fijne tinteling was wel even wennen, maar het stoorde vanaf het begin niet. De reinigingsgel reinigt best goed, maar mijn huid voelt daarna wel een beetje trekkerig aan. Eigenlijk is deze gel niet veel beter dan een budget variant. De gezichtscréme is een aparte... ook hier voel je tinteling aan het begin, maar als je geen gevoelige huid hebt, dan zul je hier nauwelijks last van hebben. Het is een gel-crème die je niet over je heel gezicht moet aanbrengen, alleen maar plaatselijk. Ik gebruik het voor mijn T-zone (neus, voorhoofd, kin). Ik merk niet dat je puisjes hier sneller mee verdwijnen, maar het remt wel de verspreiding van de bacteriën. En wat ik helemaal top aan deze crème vind is het matterende effect. Geen glim de hele dag door, dat is voor mij zeker een pluspunt. Hydratatie valt helaas weer tegen.

Maar dan nu... de topper van mijn Kiehl's verzorgingservaring: Calendula Herbal-Extract Toner...

Toners/tonics van Kiehl's zijn altijd enorm fijn. Hiervoor heb ik eentje met komkommer gehad en was er ook weg van. Calendula staat bekend om zachte werking ervan en dat heeft deze tonic ook zeker wel. Hij is heel mild en verzachtend, maar hij verwijdert zonder enige moeite alle vuiligheid die er nog over is na het gebruik van reinigingsgel. Zoals jullie kunnen zien zitten er echte calendula-bloemetjes in. Ik vind het er schattig uitzien :) Misschien ook een beetje eng, maar je hebt er verder geen last van. Deze tonic ruikt wel heerlijk rustgevend naar kamille-thee.

Kortom.. overall ben ik een klein beetje teleurgesteld. Misschien waren mijn verwachtingen te hoog en dan is het mijn eigen schuld. Het zijn geen slechte producten, absoluut niet. Maar voor ongeveer 20 euro per middeltje verwacht ik toch wel geen matig effect. De tonic is in dit geval natuurlijk een fijne uitzondering.

8 opmerkingen:

 1. Jammer zeg! Als je ergens veel voor betaalt hoor je dan natuurlijk ook wel echt goeie resultaten te krijgen...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze producten heb ik nog niet geprobeerd. Wat ik al geprobeerd heb van Kiehl's, is mij wel al meegevallen, dus misschien hangt het ook een beetje van de lijn of het product af?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben nog niet bekend met deze producten. Dus ik vond het een handig en leuk artikel. Jammer dat het niet aan je verwachtingen deed, op de tonic na dan. Want ik vond het toch best goed klinken.
  Liefs, xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb deze producten nog nooit gebruikt dus thnx voor dit artikel! Jammer dat je er niet heel tevreden over bent aangezien het nog wel prijzig is!
  Vaak als mensen een onzuivere huid maken ze de fout om alleen maar reinigende producten te gebruiken, deze drogen de huid uit en dan denkt je huid wat gebeurt er nou? Waarna je huid alleen nog maar meer talg gaat producten. Vaak merk je dit pas na maanden aan je huid.
  Ik ken jou huid natuurlijk niet, maar ik heb zelf ook best een onzuivere huid. Ik doe zelf gewoon heel goed reinigen (ook diepte reiniging, mee-eetertjes verwijderen etc) Waarna ik geen reinigend maar altijd een hydraterend maskertje gebruik. Maar dan is het ook weer een klus om een masker te vinden wat echt fijn voor je huid is. Het is me toch een gedoe allemaal =P Een keer in de maand ongeveer doe ik dan toch wel een reinigend maskertje tussendoor hoor. Ik weet niet of de lijn die jij nu had echt alleen maar op reinigen gericht was? Maar goed, zonde dat je niet zo tevreden bent!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Die tonic lijkt me wel wat! Jammer dat de gezichtscreme niet wat meer hydrateert.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hmm altijd jammer als een product tegen valt goed dat je er toch wat over schrijft.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @Beautista: dat weet ik inderdaad :) Ja, je hebt gelijk, deze producten waren alleen de basics. Ik gebruik ook vaak hydraterende maskers en me nachtcremes zijn altijd juist heel voedend. Dus ben ik er echt bewust mee bezig ;)
  @Silva: nou, het valt opzich wel mee. Ik kon er ook een trekkerig gevoel mee hebben, maar dat is dus niet zo. Hij hydrateert alleen niet heel diep, volgens mij. Maar het matteren doet ie echt super goed.
  @unebeauty: daarom heeft het ook even geduurd voordat er een review kwam. Ik wist niet zo goed wat ik ervan moest vinden.
  @Kashmira: klopt, maar dat is dus echt niet altijd zo. Ik zal eens binnenkort over mijn ervaring met luxe merken vertellen ;)
  @femketje: het viel niet helemaal tegen, maar ik had er meer van verwacht ;)
  @Perfectly Unordinary: het zou goed kunnen! En het merk kan ook niet alleen maar goede dingen verkopen ;)
  @Kalypso: nu weet ik tenminste dat alle natuurlijke tonics van dit merk super goed zijn :P

  BeantwoordenVerwijderen