maandag 21 februari 2011

Verzorging voor zachte handjes

Ik krijg vaak een opmerking dat ik zachte handen heb. Altijd grappig en leuk om te horen :) Ik moet eerlijk zeggen dat ik er niets speciaals voor doe. Nou ja, elke ochtend gebruik ik een bodylotion en dan komt er ook een beetje lotion op mijn handen. Maar wat ik ook regelmatig doe (of het in ieder geval probeer) is mijn handen met een lekkere voedende handcrème insmeren. Vandaag vertel ik over een tweetal crèmes die ik op dit moment gebruik.

Een handcréme van The Bodyshop heb ik tot nu toe nog nooit gehad. Wel heb ik veel goede dingen over deze Almond Oil Hand & Nail Cream gehoord en dus werd ik natuurlijk enorm nieuwsgierig. Wat mij als eerst opviel was natuurlijk de geur. Als je van warme, zoetige en zelfs een beetje bittere geuren houdt, dan zul je deze helemaal te gek vinden. Deze textuur is lekker romig. Het aanbrengen gaat heel makkelijk en het trekt heel snel in. Alle droge plekjes verdwijnen en je handen voelen gelijk zachter aan. De verpakking is ook nog eens super handig. Daarom (en natuurlijk om de eigenschappen) staat deze tube altijd naast mijn bed, ik gebruik het namelijk bijna altijd voor het slapen gaan. Het werkt ook nog eens prima, omdat ik elke ochtend met lekker zachte handjes wakker word.

De handcrème van L'occitane zijn ook altijd fijn. Vorig jaar had ik ook zo'n tube gekocht. Ondanks dat ze zo klein lijken, heb ik hem nog steeds (hij ligt in de auto, zodat ik mijn handen ook daar kan verzorgen). Alleen is die best dik, dus dacht ik dat deze ook zo zou zijn. Maar deze Cherry Blossom handcrème is echt een stuk wateriger en dus ook makkelijker om uit te smeren. Ik heb een beetje van deze crème altijd in een klein potje mee, zodat ik het overdags altijd kan gebruiken. Waar ik bij deze crème op verliefd werd, was zijn geur. Ik moest hem gewoon hebben! Hij ruikt namelijk enorm fris en fruitig, naar sappige kersen (met groene appel?). Echt heerlijk! Ik geniet er elke keer weer van.

11 opmerkingen:

 1. Heb met beide geen ervaring, maar lijkt me leuk om eens te testen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, die Cherry Blossom ruikt inderdaad wel lekker! Die van TBS ken ik nog niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heb ze allebei nog nooit gebruikt.. bedankt voor de tip!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat ziet er heel goed uit. Ik heb met beide geen ervaring, maar ze klinkt als heerlijk geuren handcréme's.
  Liefs, xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ook ik heb geen ervaring met deze producten, maar ze klinken erg fijn

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Haha sorry, ik kan het niet laten maar het is crème en niet créme. Nu zeg je kreem, ipv krem.

  Moet heerlijk ruiken! Ik gebruik zelf handcrème van Kruidvat, ook prima. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Kweenie kheb precies altijd te vettige handen...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ze klinken best goed! :) Ik ben voorlopig tevreden met mijn handcream van La Source Crabtree & Evelyn :D

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Lijken me fijne handcreme's! Ik gebruik op dit moment Lemont Flutter ook als handcreme. Die van Locci wil ik ook nog graag uit proberen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Die van TBS heb ik ook, ik vind hem echt heerlijk ruiken :D

  BeantwoordenVerwijderen
 11. @Valérie: thnx voor het verbeteren! Ik heb het gelijk aangepast. Het stomme is dat mijn macbook dit automatisch doet, maar ja, volgende keer beter opletten dus.

  BeantwoordenVerwijderen