dinsdag 8 februari 2011

Waar was ik mijn kwasten mee...

Je make-up kwasten wassen is heel belangrijk... ja, dat weten jullie wel, maar doet iedereen het ook? Ik in ieder geval wel, en regelmatig ook. Ik heb er geen vast moment voor. Oogschaduw-kwasten - zodra ik het nodig vind, maar zeker eens in de 3-4 weken. Gezichtspoeder-kwast - vaker, doe het vooral als je problemen met je huid hebt. Kwasten waar ik vloeibare producten mee aanbreng (bijv. foundation) was ik telkens na gebruik. Dit vind ik noodzakelijk, omdat je anders echt te veel bacteriën verspreidt... en dat is gewoon vies en totaal onhygiënisch. Natuurlijk tussendoor met zo'n sneldrogend product reinigen is ook goed voor je kwasten, maar grondig reinigen is daarom niet minder belangrijk.


Oké, genoeg theorie. Op naar de producten waar ik het mee reinig. En ja, wat jullie vast als eerst opvalt is het schattige kroontje van de kindershampoo. Deze is van de Kruidvat en ziet er echt uit als prinsesenshampoo... how cute! Hij ruikt ook nog eens lekker zoet! Met kindershampoo kwasten wassen wordt vaak geadviseerd en daarom had ik het ook gelijk gekocht. Alleen het probleem met zulke shampoo's is dat je kwasten niet grondig genoeg gereinigd worden. Toen ik eind vorig jaar de echte kwasten shampoo van Gerard Binnard kocht, merkte ik pas het verschil. Deze shampoo verwijdert moeiteloos alle vuiligheid en restjes foundation. Wat mij trouwens ook opviel is dat het welbekende sponzige ei met dit goedje veel makelijker schoner wordt. Alleen het punt is.. mijn duo-fiber kwast maakt deze echte shampoo iets harder. Er zitten blijkbaar geen verzachtende ingridiënten in. Daarom gebruik ik bij duo-fiber brush eerst altijd de echte shampoo om alle foundation eruit te wassen en dan nog eens de kindershampoo om de haartjes iets te verzachten. En hé, it works!

Shampoo van de Kruidvat kost ongeveer 1-2 euro. Kwasten-shampoo van Gerard Binnard is te koop bij Douglas voor 6 euro.

15 opmerkingen:

 1. ik was ook met babyshampoo. heb wel al eens shampoo van sephora gehad voor mijn kwasten, maar ben dan toch maar terug naar gewone babyshampoo gegaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi, ik was mijn kwasten de laatste tijd met een shampoo bar van Lush. Ideaal. Kwasten beetje vochtig maken, even over de bar wrijven, haren inzepen en uitspoelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik gebruik eigenlijk alleen mijn brush cleanser.. Dat werkt voor mij prima! En soms was ik ze met zwitsal als ik vind dat ze wat extra's nodig hebben

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb ook speciale shampoo van ELF voor mijn kwasten.
  Liefs, xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Haha die prinsessenshampoo, lijkt me wel lekker ruiken! Ik heb zelf MAC brush cleanser ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Echt zo handig, dankjewel! x

  http://dressesanddaisies.blogspot.com/

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik was m'n kwasten met afwasmiddel (gewoon voor de vaat) en olijfolie. Ik heb het van m'n broer geleerd die een kunstopleiding doet hij moet zo zijn kwasten voor te verven ook proper maken. het is lekker goedkoop en het werkt goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oeh die kwasten shampoo lijkt me handig! Die ga ik zeker eens kopen ik wist niet dat die er was!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. ik was ook m'n kwasten met babyshampoo XD

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik was mijn kwasten met zwitsal want jammie dat ruikt zo lekker! Tussendoor gebruik ik mijn zelfgemaakt brush cleanser en dat werkt zo goed (A)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Babyshampoo gebruik ik ook :)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. @isabel: dat is een bekende methode! Een YouTube make-up guru heeft dit ook een keer aanbevolen! Ik was ook van plan om dit een keer te proberen, maar ging toch voor kant-en-klare shampoo :P
  @ingrid: dat is een goed idee!! Als ik dit nou eerder wist! :) Voor mijn haar waren deze bars namelijk ongeschikt, dus heb een paar moeten weggooien (zonde dus!)
  @steffi: @Annelovesmakeup: @Perfectly Unordinary: @femketje: @Beautyill: @Silva: hahaha allemaal baby-shampoo-liefhebbers :)
  @Kalypso: oh ja, die heeft er natuurlijk ook een!
  @Marjolein: ik wist niet dat je die ook als shampoo kon gebruiken :)
  @Laurence: graag gedaan! Alleen de volgende keer niet je site stiekem promoten hè ;)
  @unebeauty: ik hoop echt dat Douglas deze nog steeds verkoopt!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik heb gewoon de brush cleanser van Make-up studio voor de kwasten in mij make-up koffer.

  Mijn eigen kwasten maak ik schoon met water en andrelon ei shampoo, en daarna doe ik er conditioner in voor de zachtheid haha. Klinkt gek, werkt goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. haha wat schattig die prinsessen shampoo :d ik gebruik ook gewoon babyshampoo, werkt prima.

  BeantwoordenVerwijderen