zondag 27 februari 2011

Warme zon faken: sun-kissed look

Het is helaas nog steeds geen lekker lente-weer buiten. Af en toe is het fijn om een echte warme/zomerse look te maken. Daar word ik zelf altijd vrolijk van. En dan heb ik het dit keer niet over een oog-look. Maar wat dacht je van sun-kissed-skin look?


Voor deze look heb je een donkerdere foundation nodig dan die je nu normaal gebruikt. Dit kan ook je zomer-foundation zijn. Bij mij was het een testertje van Estee Lauder. De kleur bleek een paar tinten donkerder te zijn en dus eentje uit de categorie sun-kissed. Ik heb deze foundation gemengd met mijn vertrouwde mousse-foundation van Catrice. Het was niet zo zeer om de kleur op te lichten (deze foundation is namelijk nog iets lichter dan mijn huid nu is), maar wel om een mat effect te creƫren. Vergeet, trouwens, ook niet het gebied bij je oren en je oren zelf voor als je je haar niet los draagt. Daar zou je namelijk kleurverschil kunnen zien. Ik zou dus alle zichtbare plekken op je gezicht met een donkere foundation bedekken. Maar dan... je nek. Die is natuurlijk nog gewoon bleker! Als je een coltrui draagt, dan is het misschien niet zo erg. Maar anders bestaat er een prima oplossing...Natuurlijk kun je ook gewoon je foundation op je nek aanbrengen. Maar een donkere tinted moisturizer vind ik toch fijner aanvoelen. Deze moisturizer van Laura Mercier is in de kleur Tan en past precies bij zulke looks. Mocht je op de foto alsnog iets oranjes of geels zien - in het echt viel het reuze mee, het was simply sun-kissed. Nu je een mooie bronzige basis hebt, kun je ook voor een opvallendere blush kiezen. Diegene die ik heb gebruikt zal ik een andere keer laten zien, omdat deze te mooi is om er vlug iets over te vertellen ;)

That's it! Simpel een zonnig! De tip met de tinted moisturizer kun je trouwens ook gebruiken als je per ongeluk een donkerdere foundation hebt aangebracht. Ik zeg: laat de zon maar schijnen, zodat wij dit soort looks niet meer hoeven te faken ;)

9 opmerkingen: