dinsdag 1 maart 2011

Budget try-out: Catrice Lip Designer

Iedere stash bevat ten minste één rode lippenstift.. toch? Ook de stash van de nude-lips-liefhebber, zoals ik. Een paar maanden geleden kocht ik o.a. opvallende rode lipstick in de kleur Heartless van MAC's Venomous Villains collectie. Ik nam het een keer mee naar een feestje en toen besefte ik: "Bij red lips hoort een rode lippotlood... en die heb ik niet!" De hele tijd heb ik met dit idee rond gelopen... een aangezien ik niet zo vaak opvallende lipkleur draag, heb ik besloten om voor budget te gaan... en dus: Catrice!

Zoals jullie kunnen zien heb ik niet één, maar twee lippotloden van dit merk. De "nude"-kleurige variant heb ik daarna gekocht, omdat die rode mij zo goed beviel. En dat zegt dus nu al genoeg. Het grootste voordeel van deze potloodjes is dat ze dé ideale basis zijn voor lippenstift en/of gloss. Ze geven een mat, dekkend effect en de kleur blijft enorm goed zitten. Ik was echt onder de indruk!

Na goede ervaring te hebben gehad met de dieprode kleur #030 Bordeaux, heb ik gekozen voor de meest lichte kleur in het assortiment #040 Nude Rose. Ik had ook ergens gelezen dat die laatste een perfecte nude basic was. En dat is dus absoluut niet waar. Deze lichte kleur is alles behalve nude. Misschien voor een getinte huid, maar wat mij betreft is dit gewoon midden roze. Jammer!

Alleen Nude Rose op mijn lippen. En ja, potlood gaat inderdaad in alle lijntjes zitten. Maar omdat dit slechts een basis is, vind ik dit niet erg. Je voelt hem daarnaast totaal niet zitten, het droogt mijn lippen niet uit. Het matte effect vind ik ook wel iets hebben.

Deze potlood vormt de ideale basis zowel voor lippenstift als voor een gloss. Hier heb ik een laagje Oh, So Chic van Catrice gebruikt. Alle lijntjes zijn nu nauwelijks zichtbaar en de kleur is mooi egaal verdeeld.

Red! Op de foto links heb ik eerst een lipsmacker gebruikt en dan de potlood. Wat een verschil! Dit ziet er egaler uit, zo heb je niet eens een extra laagje lippenstift nodig. Alleen de kleur lijkt hier meer roze. Mijn camera wilde dat warmere rood echt niet weergeven. Maar goed, de kleur Heartless waar ik deze potlood oorspronkelijk voor kocht, is ook meer bessen-rood. Op de andere 2 foto's heb ik een donker-rode gloss uit de Caramé collectie van Catrice gebruikt (damn, ik heb best veel lipproducten van dit merk). Ik moet trouwens nog flink oefenen met het maken van red lips.. best lastig, zo'n lijntje. Nou ja, het is toch maar voor eens per maand.

Deze potloden hebben een heerlijke smeuïge textuur. Ze brengen makkelijk aan en blijven goed zitten. Voor rond de 2 euro heb je er al één.

12 opmerkingen:

 1. Goede potloodjes voor die prijs! Heb er zelf nog geen (maar zo vaak gebruik ik dat niet, ook niet bij nude kleurtjes).

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik had deze ook eens in de winkel bekeken maar ik had niet verwacht dat ze zo mooi zouden zijn! Ik ga nog maar eens kijken dan!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb er ook 1 ik vind het erg fijn

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik heb er 4 en ben er super tevreden mee, ook zonder gloss of stick ziet het er al netjes uit, mits je je lippen velletjes-vrij hebt ^^

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb ze nooit echt gezien, ik moet er eens een halen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik hou niet zo van lippotloden . Je hebt een leuke site!! (P.S ook een kijkje op mij site?)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Persoonlijk gebruik ik graag die van Essence.. die kun je namelijk gewoon slijpen dat vind ik bij deze zo jammer :(

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @Beautyill: waarom zou je deze niet kunnen slijpen? :)
  @Yanou: dank je wel, ga ik doen.
  @Silva: nee, ik ook niet, tot ik er een moest hebben :P
  @femketje: klopt, of gewoon met een balsem eronder.
  @unebeauty: ja hé :)
  @Kashmira: ze hebben ook echt vooral felle kleurtjes, maar ja, daar is zo'n potlood dan ook voor bedoeld :P
  @Perfectly Unordinary: ik ook niet, maar was hier vooral benieuwd naar als een soort basis.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ziet er mooi uit! Ik draag zelf echt bijna nooit zulke kleuren, vind het er op de een of andere manier Trashy uit zien bij mij ofzo :S
  Maar dit zijn hele mooie kleuren!
  x

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een koopje. Het ziet er heel goed uit.
  Bedankt voor de review. Ik was er zelf nog niet bekend mee. Maar ik wil ze wel graag aanschaffen.
  Liefs, xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 11. ik gebruik ook altijd een Catrice lipliner voor red lips, in de kleur ruby red volgens mij wat een felle kleur rood is. Deze past ook beter bij Russian red van M.A.C die ik (sinds vorige week)altijd draag! :)

  xxx

  BeantwoordenVerwijderen