zondag 20 maart 2011

Dove lichaamsverzorging: zijdezacht?

Kerst... wow, dat lijkt al heel lang geleden. Is het ook. Maar ik heb pas laatst de gekregen spulletjes van Dove op mijn douche-plankje gezet. Normaal heb ik eigenlijk nooit volledige huidverzorgingsset (scrub, douchegel, lotion) met dezelfde geur. Dit is echt een uitzondering. Maar gelukkig dan geen vervelende, opvallende geur.

De geur van Dove producten is altijd hetzelfde... nou ja, zal ik het maar zo zeggen - het is erg herkenbaar. Vooral de bodylotion, Dove Supreme Silk Lotion, ruikt echt zo typich... Dove. Het is een beetje een bittere crème-geur. Je moet er echt van houden, maar storend is het in ieder geval niet. De lotion is wel heel zacht, zijdezacht. Het is niet waterig en verdeelt wel makkelijk. Eerst had ik niet eens in de gaten dat er fijne shimmer in zat. Wel dus, gouden shimmer wel te verstaan. Het valt bijna niet op, maar het geeft wel een hele subtiele glow. Deze lotion maakt mijn huid lekker zacht, maar ik vind hem niet beter dan de andere lotions die ik gebruik. Alleen de glow dan...

De scrub, Dove Daily Exfoliating Shower Scrub, zou echt voor dagelijks gebruik zijn bedoeld (voordat je een zelfbruiner aanbrengt). Nu ben ik geen fan van dagelijks scrubben en ik gebruik op dit moment geen zelfbruiner voor mijn lichaam. Daarom blijf ik lekker eens per week scrubben. En daar is deze waarschijnlijk toch net iets te zacht voor. De scrub is heel romig en bevat mini-korreltjes. Ik hou meer van grovere deeltjes en deze is het toch echt niet. Maar hé, als je hier juist van houdt, dan is het verder een lekkere scrub.

Het meest enthousiast ben ik toch over de douchegel, of beter gezegd Dove Supreme Cream Oil. Ja, het is inderdaad meer een crème-achtige olie, dan een gel. Heel zacht en soepel glijdt hij over je huid. Het hydrateert en maakt mijn huid wakker. De geur is zachter dan bij de lotion en daarom vind ik hem ook meer aangenaam.

Zoals jullie kunnen zien is de textuur van alle drie de producten ongeveer gelijk: romig en niet te dik. Van links naar rechts: douchegel, scrub en lotion. Op mijn hand kunnen jullie ook zien hoe subtiel de shimmer is (geen glitterbal dus!).

P.S. Me schatje heeft nog steeds geen nieuwe eigenaresse. Interesse? Mail gelijk even!

8 opmerkingen:

 1. Ik heb je even gemaild in verband met de mascara! (:

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb ook een douchegel van de dove, zijn erg fijn :D Ook de bodylotion heb ik een tijdje gebruikt , deze vond ik ook erg fijn;D

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die scrub en douchegel lijkt me heel fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik hou van Dove! Vooral de Go Fresh lijn vind ik erg fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dove is echt een fijn merk! Ik ben fan van de Intense Repair shampoo's!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wauw die shimmer is helemaal niet glitterend :D

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dove producten hebben inderdaad allemaal de herkenbare geur. Ik vind die shimemrs wel mooi. Ik heb die lotion ook.
  Liefs, xxx

  BeantwoordenVerwijderen