dinsdag 22 maart 2011

Eye Primer Battle 2: Urban Decay vs. Kiko

Een tijdje geleden heb ik al een eye primer battle gehouden (met Hema, Gosh en Benefit). Toen heeft Hema uiteraard gewonnen, waarna de andere twee primers in de goodiedoos geeïnndingd zijn. Vandaag de tweede battle... met de welbekende Primer Potion van Urban Decay en de oogschaduwbasis van Kiko.

Ik blijf het herhalen: mijn oogleden zijn heel vettig. Als een basis het op mijn oogleden goed doet, dan overleeft ie het op alle andere oogleden zeker wel. Dit is dan ook misschien de reden waarom ik niet eerder over de Primer Potion geschreven heb. Zoals jullie misschien nog weten, heb ik mijn UDPP in de kleur Eden tijdens mijn vakantie in november gekocht. Toen ik het een paar keer gebruikt heb, geloofde ik het niet: het bleef creasen! Hoe kon dit nou weer! Dit zou toch de beste primer ooit moeten zijn?! Maar nee hoor, niet voor mijn oogleden. Ik heb er wel een oplossing voor bedacht, maar hier later meer over. Tijdens mijn uitstapje naar Duitsland had ik de Kiko primer gescoord. Zou deze toch wel beter zijn dan dé ultieme primer? Maar eerst de look...

Ik heb een vrij neutrale look gemaakt. Qua intensiteit van kleur zag ik echt geen verschil. Beide primers pakten goed uit. Dit komt natuurlijk ook doordat ze beide je huid lichter maken. Het verdelen gaat trouwens ook even makkelijk, beide primers hebben een romige textuur (hoewel die van Urban Decay misschien toch iets romiger is, zie links op de bovenste foto). Maar dan... hoe ziet het eruit als ik hier de hele dag mee heb gelopen?

Links - Kiko, rechts - Urban Decay. Je ziet het, UDPP blijft echt heel slecht zitten bij mij. Het ligt echt niet aan de hoeveelheid, ik heb er van alles mee geprobeerd. Het past helaas niet bij mijn oogleden :( Kiko aan de andere kant - niet helemaal super, maar wel een stuk beter. Misschien komt het doordat deze primer meer een poederige finish heeft. Maar goed, beter, maar nog niet ideaal. Mijn oplossing: beide primers met de basis van de Hema mengen. Dus eerst een beetje (= de restjes) van de Hema basis en dan een druppeltje van een van deze primers. Het resultaat - intensieve kleuren die ook nog eens de hele dag blijven zitten! Ach ja, als het niet anders kan... :)

12 opmerkingen:

 1. Haha, ik heb vandaag ook toevallig een post geschreven over UD primer =)) Het is de dag van de oogschaduwprimers =))))

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind het een hele goede primer :)
  Liefs, xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goeie battle! Apart (en tegelijkertijd jammer) dat de UDPP bij jou niet houdt. Had ik niet verwacht. Ik ken nl best veel mensen met vettige oogleden die zweren bij UDPP. Maar misschien hebben zij de primer van de Hema nog niet uitgeprobeerd ;-) hihi

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fijn om het eindresultaat te kunnen zien van de twee!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De primer van hema viel mij een beetje tegen, dus wel leuk om in zo'n artikel te zien dat je gecombineerd gebruik aan raadt

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Goeie vergelijking! En wat apart dat de UDPP niet voor jou werkt, ik vind hem heel erg fijn! Ben beniewud naar je oplossing ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb zelf een hema oogschaduw basis :) die bevalt me heel erg goed ;D

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik denk dat een primer voor iedereen anders is, inderdaad zoals je al aanhaalde, iemand heeft meer talg, de andere een drogere huid...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat jammer dat de UDPP niet goed bij jou blijft zitten!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Leuke vergelijking!
  Mooie ooglook ook :D

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik ben echt superblij met m'n Urban Decay!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. UDPP werkte bij mij ook niet goed :(

  xxx April

  BeantwoordenVerwijderen