woensdag 30 maart 2011

Getest: Estee Lauder Daywear Sheer Tint Release

Vooraf wil ik zeggen dat ik echt een grote Estee Lauder fan ben. Ik ben vooral gek op hun make-up, maar ook zeker op de verzorging. Toen ik dit monstertje kreeg, was ik enorm blij. Daywear crème wilde ik altijd al uitproberen en deze nieuwe variant (Sheer Tint Release) maakte mij enorm nieuwsgierig.

Wat is het nou precies? Crème anti-oxidant met SPF 15, tinted moisturizer die ervoor zorgt dat je huid beschermd wordt tegen de invloeden van buitenaf. Klinkt goed, toch? Wat er uit de verpakking kwam zorgde voor verbazing bij mij. Witte substantie met kleine bolletjes erin, alsof het een scrub is. Nog eens op de verpakking gekeken - nee, het is toch echt een crème. Die bolletjes maken van deze crème de tinted moisturizer. Hoe harder je erop drukt, des te meer kleur deze bolletjes afgeven. Daarom zou deze crème voor vershillende huidskleuren geschikt moeten zijn. Ik hoef niet hard te drukken, omdat ik niet zo veel kleur nodig heb. Maar je moet het natuurlijk wel een beetje goed verdelen, waardoor je vanzelf gaat merken hoe snel de kleurstoffen vrijkomen. Dit was dus bij mij het resultaat elke keer dat ik deze crème gebruikte...

Te donker! Veel te donker. Dit is echt niet mijn crème. Voor getinte dames zou het misschien iets zijn, maar not me. Pas trouwens wel op voor vlekken op je huid, doordat de kleur niet gelijkmatig verdeeld wordt. En wat moet je doen om dit te voorkomen? Juist, nogmaals zachtjes wrijven waardoor het er niet beter van wordt. Voor de rest voelt de crème heel fijn aan, mijn huid lijkt wel fluweel. Maar matteren doet het niet echt en dat is toch wel altijd mijn wens bij crèmes.

5 opmerkingen:

 1. Niet echt interessant dus tenzij je al wat kleur van jezelf hebt. Ik ga deze niet aanschaffen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik vroeg me af wat voor creme jij normaal gebruikt dan met je vette huid? Heb er zelf namelijk ook heel erg last van en kan nooit iets vinden...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Miss_G: op dit moment eigenlijk een simpele crème van Bioderma voor gevoelige huid... ik gebruik wel altijd een matterende basis onder mijn foundation (bijv. van Dr Brandt).

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goh, ik heb, enkele weken geleden, 2staaltjes van ici paris XL gekregen, toen ik voor mijn vriendje parfum ging kopen voor zijn verjaardag...

  Ik vond dit wel een heel fijn product, een heel zakje (staaltje) van dit product was natuurlijk veel te veel, dat ging onmiddelijk een oranje indruk geven, en dat willen we natuurlijk niet.
  Ik heb de 2 staaltjes in 4keren gebruikt.Maar omdat het geen gekleurde foundation is laat ik het zo zeggen, moet je idd wel goed oppassen waar je hoeveel al gesmeerd hebt en waar niet, je ziet dit niet meteen,

  Maar verder vodn ik het een heel fijn product, mijn huid voelde , niet meer heel vet, maar net heel zacht aan, met een subtiele 'sheer' maar niet overdreven.

  Ik vond dit wel een fijn product maar niet om weer te kopen, daarvoor vind ik het net iets te duur ...
  Groetjes ,Evelyne x

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind het een zeer fijne creme, maar zeker niet royaal aanbrengen. even uitproberen. voor mij een succes.

  BeantwoordenVerwijderen