woensdag 16 maart 2011

Mijn musthave foundation-kwast

Ik heb dé ideale kwast gevonden voor het aanbrengen van mijn foundation. Het is zelfs een vervanging geworden voor mijn lievelings duo-fiber brush en een buffer-kwast die al een tijdje op mijn wishlist staat.

Dit kwastje hebben jullie al kunnen zien in mijn contouren-tutorial. Hier bracht ik voornamelijk mijn bronzer mee aan en soms ook de blush. Op een dag was ik opzoek naar een foundation kwast voor het aanbrengen van een vloeibare foundation. Met een plat foundation-kwastje vind ik het niet fijn om te doen en mijn duo-fiber brush was net gewassen. Toen bedacht ik me dat ik in de winkel heb gezien dat deze Sephora-kwast een foundation-kwast zou zijn... ik was er zeker van dat ik mij vergist had, maar ja, dan maar gewoon proberen. En ik was gelijk verkocht! Nu gebruik ik deze bijna dagelijks!

Het is een vrij smal kwastje en daardoor werkt het preciezer dan bijvoorbeeld een (grotere) duo-fiber kwast. Het blend fijn over me heel gezicht en is ook even handig voor onder/langs de ogen. Mijn foundation wordt erg goed verdeeld en, door alles met licht draaiende bewegingen aan te brengen, krijg je een prachtig egaal resultaat. Ik heb ook gemerkt dat dit kwastje geen druppel foundation opneemt: zodra je het gebruikt hebt, blijft het nog steeds volledig zwart en haartjes plakken niet aan elkaar. Daarna gebruik ik het vaak ook nog gewoon voor mijn bronzer en/of blush. Ook deze kleuren verdelen dan even makkelijk. Dit kwastje is niet alleen geschikt voor vloeibare foundations, maar ook voor iets meer stevigere gevallen. Eigenlijk kun je dit met alle foundations proberen, je komt er vanzelf wel achter welke het fijnst aanbrengt. Deze musthave-tool heb ik voor zo'n 15 euro gekocht bij Sephora.

13 opmerkingen:

 1. Dat is een goede tip! Behalve dat hij erg fijn is als ik je zo hoor.. ziet hij er ook mooi uit!
  Heb je naam kort genoemd vandaag in mijn artikel, hoop dat je dat niet erg vindt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die heb ik ook, gebruik ik ook altijd voor mn foundation! Hij is gewellldiggg

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb hem laatst laten liggen in de sephora, was er daar niet helemaal van overtuigd! Misschien toch maar doen

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wat een aparte kwast! Ontzettend gaaf!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een goede tip! Lijkt me een geweldige kwast!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. wat een leuke kwast ;o. Hij heeft zo'n aparte vorm waar je het moet vast houden

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een hippe kwast. Die lijkt mij inderdaad heel fijn :)
  Liefs, xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ziet er goed uit, ga eens kijken de volgende keer als ik in Maastricht ben.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. `Wow dit is echt een mooie kwast!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik wist niet dat je vloeibare foundation met een zo'n kwast kon aanbrengen, haha! Dank je wel voor de tip.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een goeie tip! Ik wist niet dat je deze kwast ook voor vloeibare foundation kon gebruiken. Hij is nog zuinig in gebruik ook dus.

  BeantwoordenVerwijderen