woensdag 2 maart 2011

Talking about beautybloggin’

Kashmira kwam met het geweldige idee van deze tag en zij heeft mij ook gelijk maar getaged (thnx, girl!). Hierbij dus alles over mijn ervaring met beautyblogging...

Waarom ben jij een beautyblog begonnen?
Volgens mijn allereerste bericht op deze blog (van 26 januari 2010 alweer!) was dit de reden: " Ik heb zitten googlen op "beauty blog" en kwam e.e.a. tegen. Niet veel was in het Nederlands en toen dacht ik: "He, dit kan ik ook!" Nou eigenlijk liep ik al een tijdje rond met dit idee... maar goed. Hier is ie dan! Mijn eerste beauty-blog!" Whahaha! Tja, toen kende ik nog niet de linkjes achter de namen en Bloglovin' was ook voor mij onbekend. Eigenlijk ben ik al zeker 5 jaar met het bloggen bezig, alleen deed ik dit op een andere site. Ik heb daar ook vaak beauty-reviews geschreven en veel mensen zeiden dat ik er een aparte blog van moest maken. Ook een vriendin van mij vond dit iets voor mij. Nou ja, zo gezegd, zo gedaan. En het bleek leuker te zijn dan ik had verwacht.

Hoe kom je aan de naam van je blog?
Eerlijk? Random. Ik was op dat moment even inspiratie-loos en dat was een van die dingen die in me opkwamen. :P

Hoeveel bezoekers heb je ongeveer?
Het verschilt per dag. Ik heb natuurlijk (gelukkig) veel vaste bezoekers. Op een dag heb ik ongeveer 70 tot 150 unieke bezoekers en wekelijks zijn het er dus minstens 500. Ik groei :)

Wie werken er allemaal mee aan je blog?
Just me! En mijn vriend af en toe als ik een review samen met hem schrijf.

Wat is het leukste wat je hebt meegemaakt door je blog?
Het ontmoeten van nieuwe mensen die minstens net zo veel passie voor beauty hebben als ik! Zoals jullie weten heb ik al een paar keer Linda van Beautytreat ontmoet. Als het aan mij ligt, blijft het niet alleen bij deze ontmoetingen. En ik ga binnenkort met een andere beautyblogger meeten, onze afspraak staat eind april gepland! Heb er zin in! Ik vind het echt leuk om nieuwe mensen te ontmoeten en er staan nog zeker een paar bloggers op me meet-wishlist :)

Hoeveel comments krijg je gemiddeld per artikel?
Het blijft altijd rond 10 comments. Vaak wel iets meer. Dat vind ik echt leuk!

Werk je samen met bedrijven?
Nee

Met wat voor een camera maak je de foto’s voor je artikelen?
Mijn schatje heet Panasonic Lumix DMC-FS5. Ik droom nog wel van een spiegelreflex-camera en een kleine camcorder, maar dat is allemaal voor in de toekomst.

Waar haal jij je inspiratie voor een nieuw artikel vandaan?
Uit mijn dagelijkse dingen. Als ik me bijvoorbeeld ergens mee opmaak, dan krijg ik allerlei ideeën voor een artikel. Of nieuwe producten, die kunnen ook inspirerend genoeg zijn.

Welke beautybloggers geven jou veel inspiratie?
Heel veel beautybloggers. Mijn Bloglovin-lees-lijst is niet voor niks overvol. Ik raak geïnspireerd door artikelen of door de kleuren.

Krijg je weleens negatieve comments?
Ja, natuurlijk. Bijvoorbeeld bij mijn Circus-look waren het lang niet alleen maar positieve reacties. Maar hé, elke comment is wat mij betreft prima. Als het maar eerlijk is.

Plaats je iedere dag een nieuwe post?
Zeker, en om de dag (of twee) zelfs 2 per dag. Ik plan me posts altijd vooruit. Zo heb ik bijvoorbeeld donderdag-avond en zondag mijn vaste schrijfmomenten. Tussendoor schrijf ik ook wel eens. Daarom is het echt wel mogelijk om dagelijks te posten.

Wat voor een soort layout heb je? En heb je hem zelf gemaakt?
Simpel, maar wel een beetje baroque-achtig. Er zit wel altijd roze in, moet wel gezien mijn naam ;) Ik heb het zelf gemaakt, maar ik heb alle plaatjes gewoon van het Internet geplukt.

Hoe lang doe je ongeveer over een artikel?
Dat verschilt... maar meestal langer dan ik van te voren verwacht had. Ik denk ongeveer een halfuur. Foto's uitkiezen duurt bij mij altijd het langst. Daar ben ik heel kritisch mee, daarom maak ik vooral voor look-artikelen altijd tientallen foto's om dan een stuk of 5 te posten.

Is je blog je bedrijf? Zo ja, hoe werkt het en wat vind je er van? Zo nee, zou je het willen?
Nee. Het blijft gewoon mijn hobby en ik hoef er echt niet per se geld mee te verdienen.

Heb je in het echt contact met andere beautybloggers?
Jahaaa, zie ook punt over wat ik het leukst vind.

Ik geef deze leuke tag door aan 5 bloggers: Patty van PrettyBeautyLand, Evelien van BeautyPonders, Kaya van Powderxxxpuff, Helena van Beautyill en de ladies van SomethingSuperBeautiful. Ik ben benieuwd, dames :)

13 opmerkingen:

 1. Wat ontzettend leuk dat je hem hebt ingevuld, Thanks! En heel leuk om te lezen, sommige dingen wist ik helemaal niet :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk dat je getaged hebt :D
  Ik las hem en ik dacht oh dit is echt een leuke tag, leuk om te lezen.. en hoppa daar zag ik mijn naampje staan (A) hij komt binnenkort een keertje online..
  Leuk om wat meer te lezen over jou en je blog!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk! Jij hebt deze tag dus ook gekregen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk om te lezen, ik wist niet dat je al zo lang bezig was, leuk dat ik 'm mag doen - kzal m deze week zien in te vullen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuke tag. Er zitten leuke vragen tussen.
  Liefs, xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk om te lezen en erg leuk bedacht door kashmira!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dit is echt een leuke tag!
  Ik wil ook heel graag een spiegelreflex camera =D

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Erg leuk om te lezen! :) Veel plezier bij die meeting alvast :D

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik ben eens terug gegaan in de tijd...leuk om dit te lezen!

  BeantwoordenVerwijderen