zondag 24 april 2011

Concealers battle: MAC & Bobbi

Ik kan niet zonder concealer. Gelukkig heb ik geen donkere kringen, hoewel een goede higlighting concealer altijd goed is voor een extra frisse blik. Mijn grootste problemen zijn oneffenheden op mijn huid. Rode vlekjes en soms ook puistjes... tja, vette huid is geen dolle pret. Kortom, concealer is voor mij een must en deze drie schatjes bevinden zich op dit moment in mijn stash.

Wat hebben we? Drie concealers (2 van MAC en 1 van Bobbi Brown) en een litteken op mijn arm om de concealers in werking te laten zien. Jaja, ik ga het gelijk demonstreren! Ik kan namelijk wel gaan roepen dat een concealer zo goed dekt, maar foto-bewijs is altijd fijner, right? Alle concealers heb ik iets dikker uitgesmeerd zodat jullie nog steeds de textuur kunnen zien. Alle drie concealers kun je uiteraard naar eigen wens opbouwen. Oh ja, op de dag dat deze foto's genomen werden was het heel zonnig, dus vandaar dat mijn huid zo donker lijkt (het is dus zon en geen tintje).

MAC Studio Finish Concealer SPF 35 in de kleur NW25
Al vaker had ik goede reviews over MAC concealers gelezen en daar was hij dan, mijn eerste Studio Finish! Deze concealer heeft een romige en vrij dunne textuur. Hij glijdt over je huid en verdeelt zich heel makkelijk. Qua dekking zou ik hem medium willen noemen. Kleine rode plekjes pakt deze zonder problemen, maar meer opvallende oneffenheden - tja, daar heeft hij iets meer hulp bij nodig.

MAC Pro Longwear Concealer in de kleur NW20
En die hulp krijgt hij bijvoorbeeld doordat ik eerst deze concealer aanbreng. Zal ik eens bij het begin beginnen... Toen ik ontdekt had dat mijn Studio Finish concealer qua dekking een beetje tegenviel, vertelde ik dit aan de MUA bij de Pro-store. Hij was verbaasd, aangezien dit hun best dekkende concealer is (hmmmm). Pro Longwear zou minder dekkend zijn, maar ik besloot om die toch te proberen. Omdat deze concealer ook nog eens een tint lichter is, breng ik het altijd onder mijn make-up. Het is een vloeibare concealer en smeert daarom heel makkelijk uit (wees hier vooral voorzichtig mee, anders dekt hij nog minder). Ik breng dus eerst de Pro Longwear aan, dan foundation en ter afsluiting nog een stippeltje Studio Finish. Ik moet zeggen dat dit de beste combinatie is, vooral als ik iets extra moet verbergen! Pro Longwear biedt misschien iets minder dekking dan de Studio Finish, maar daardoor blijft mijn concealer prima de hele dag zitten. Alleen een groot nadeel van deze concealer is zijn verpakking. Met een pompje komt er veel te veel uit. Ik heb nu een kleine hoeveelheid in een apart potje gedaan (eentje van The Bodyshop, waar je monstertjes in krijgt) en gebruik het daaruit. Net zo handig!

Bobbi Brown Face Touch Up Stick in de kleur 3.5 Warm Beige
Deze concealer heb ik nu het langst... al zeker een jaar, misschien zelfs langer. Ik werd het eigenlijk een beetje zat dat hij steeds niet opraakte en vandaar dat ik een nieuwe van MAC wilde kopen. Sindsdien waardeer ik dit schatje nog meer. Deze concealer van Bobbi Brown is namelijk geweldig en doet prima zijn werk. Zoals jullie ook kunnen zien is hij prima in staat om mijn proef-litteken bijna volledig onzichtbaar te maken. Dat doet hij eigenlijk met alle onzuiverheden hoe fel ze ook zijn. Deze concealer is heerlijk romig en iets dikker dan de Studio Finish. Het aanbrengen gaat heel makkelijk, de kleur smelt zowat met mijn huid (vooral als ik een dagje zon heb gehad... tja, dat was mijn bruine-periode-concealer). De stick-vorm is ook nog eens super handig bij het aanbrengen. Qua houdbaarheid doet hij het ook prima. Misschien niet zo lang als de Pro Longwear, maar wel genoeg voor een werkdag.

Een concealer kiezen is natuurlijk heel erg persoonlijk. Het is maar wat je wilt verbergen. Voor donkere kringen zou ik trouwens ook de Pro Longwear aanraden, vooral door zijn vloeibare textuur. Voor andere oneffenheden: check Bobbi, hoewel ook MAC niet af te raden is omdat ik weet dat deze concealer vele fans heeft.

8 opmerkingen:

 1. Goeie review! Handige swatches!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een handige vergelijking! Die van Bobbi Brown klinkt erg goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk artikel ^^ Ik ben nog opzoek naar een goede concealer. Die van Bobbi Brown lijkt me heel fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel handig artikel. Bobbi Brown lijkt mij ook iets fijner.
  Liefs, xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 5. handig review! Ben nu hard op zoek naar een goede concealer om mijn puisten littekens weg te vagen! Heb ook op youtube gezien dat ze Benefit gebruiken. Maar die zijn zo duur X_X maar ik ga zeker weten even langs de winkel voor Bobbi Brown!

  BeantwoordenVerwijderen