zondag 17 april 2011

In love with Lolita Lempicka

Parfum is iets heel persoonlijks. Het moet bij jou passen. Een stukje zelfverzekerheid en comfort wordt vaak door de geur gecreëerd. Zelf ben ik best kieskeurig wat parfum betreft, omdat de geur ingewikkeld moet zijn. Een plat geurtje herken ik zo, ik moet er ook niets van hebben. Maar een parfum met spannende hartnoten... mmm...

Parfums van Lolita Lempicka zijn mijn favorieten... maar dan ook echt allemaal. Je zou toch denken dat het niet bestaat. Toch wel, parfums van dit merk zijn zo ontzettend goed en zijn precies datgene wat ik van een geur verwacht. Maar om even terug te komen op het merk. Lolita Lempicka? Dior, Chanel, Givenchy zeggen ons meer. Wisten jullie wel dat Lolita Lempicka ook een ontwerpster was? In 1984 ontstond deze merk-naam, waarbij vrouwelijke kleding in de stijl van de jaren viertig werd gemaakt. Lolita Lempick wilde de vrouwelijkheid onderstrepen door sensualiteit en uitbundigheid in haar kleding te laten zien. Zij heeft de natuur opnieuw uitgevonden en daar staat het welbekend bladje voor.

In 1997 kwam haar eerste parfum uit genaamd (hoe toepasselijk) "Lolita Lempicka". Je merkt gelijk dat deze geur geïnspireerd werd door sprookjes. Feeëriek en sprankelend, intiem en verleidelijk. De basis wordt gevormd door zoethout, die omringd is door anijs en viooltjes. De zoete noten van amandel in combinatie met iris en vanille vormen een prachtig geheel. Vele zullen deze geur als zwaar en speciaal beschouwen. Wat mij betreft is het een prachtig parfum voor elke gelegenheid en al helemaal voor een zwoele zomerse avond.

"Si Lolita" is een oosterse variant waar je nog steeds Lolita Lempicka touch aan herkent. De geur is pittig gemaakt met bergamot, mandarijn, roze peper, pachouli en amber. Deze geur is iets lichter en meer geschikt voor doordeweeks. Dat Het oriëntaalss moet je wel een beetje kunnen aanspreken. Maar door de zoete noten erin zal dit parfum bij groter publiek geliefd zijn dan bijvoorbeeld Opium van YSL. Het bijzondere flesje wordt gevormd door klavertjes met hartenvormen. Deze vertegenwoordigen de schoonheid van de vrouw en haar emoties.

Het laatste parfum dat door Lolita Lempicka gecreëerd werd heet simpelweg "L". Deze geur valt, wat mij betreft, tussen de vorige twee geuren in. Het is duidelijk oosters met noten als bittere sinaasappel, muskus en tonkabonen. Maar het heeft ook een prettige zoete hart van kaneel en basis van vanille. Het is sensueel en romantisch, modern en gedurfd. Niet geschikt voor elke vrouw en al helemaal niet voor jonge meisjes. Deze geur zou je met trots moeten dragen om die power-woman in jezelf te kunnen versterken.

Er is één ding wat mij in alle geuren van Lolita Lempicka aantrekt - ze zijn allemaal verleidelijk zoet. De combinatie van verschillende noten maakt alle parfums herkenbaar en vormt een geheel met de geur van je huid. Natuurlijk moet je het altijd zelf proberen. Op de huid van de ene kan een geur heel anders uitpakken dan op iemand anders. Ben je wel fan van zoete interessante geuren, dan zou het mij verbazen als je Lolita Lempicka nog niet heb ontdekt. Deze geuren zijn verkrijgbaar vanaf 30 ml. Ik had nog het geluk dat ik 2 luxe miniatuurtjes in de winkel kon bemachtigen. Schattig, toch? :)

14 opmerkingen:

 1. Wat een schattige verpakking! (=

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik hou van deze parfums! Van L heb ik een keer zo'n mini gekregen, hij ruikt zo lekker he! En dat flesje vind ook geweldig! Wil ooit nog een keer een fullsize kopen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die geurtjes lijken me heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb dat appeltje en die is zoooo lekker! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De eerste heb ik ook en vind ik zó heerlijk! Si Lolita heb ik al vaak 'getest' in de winkel, ook erg lekker. De flesjes zijn echt schattig ^^

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb dat appeltje! Ruikt heerlijk :D

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Een vriendin van mij is hier ook verzot op! Het zijn altijd heel speciale flesjes, mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een mooie flesje.
  Ze lijken mij ook zo lekker <3
  Liefs,xxxx

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een mooi verhaal, dank je wel! Ik wil ooit ook zo'n appeltje uitproberen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik heb de 30 ml en 50 ml van le premier, een van mijn favoriete geurtjes :) Ik wil iig nog L, die is echt heerlijk! Fleur de corail vind ik niet zó, maar dat verandert misschien nog en ik weet niet hoe si lolita ruikt!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Die eerste heb ik ook hij is zo verukkelijk, dit is ook echt 1 van mijn favorieten :)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Alleen voor de flesjes zou ik er al 1 willen hebben! ga er volgende keer zeker een keer aan snuffelen;) xxx Elle
  PS: ben een nieuwe volger. Je blog is super!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. @Elle: dank je wel, super lief van je!! :)

  @IEDEREEN: thnx, allemaal!! Deze parfums zijn zeker de moeite waard!

  BeantwoordenVerwijderen