zaterdag 9 april 2011

Lipstain battle: NYC vs. MaxFactor

Toen ik samen met een vriendin NYC bij Kruidvat in Rotterdam tegen kwam, werd zij (=geen beauty addict) ook gelijk nieuwsgierig naar de lipstains. Zij vroeg zich gelijk af of deze net zo goed zouden zijn als de veelbelovende stains van MaxFactor.

Het grootste verschil tussen deze twee is de prijs. Die van NYC kost rond 2-3 euro, van MaxFactor - rond 10 euro. Tijdens de mega actie van de Etos heb ik besloten om MaxFactor lipstain te kopen zodat ik deze twee zou kunnen vergelijken.

Voor dat tientje krijg je wel minder inhoud. De lipstain van MaxFactor is toch wel een stuk dunner. Het puntje is ook minder scherp. Je zou zeggen dat het aanbrengen met de stain van NYC preciezer zou zijn.

Dat klopt ook. De stain van NYC bevat veel pigment en daarom is voorzichtig aanbrengen in dit geval geraden. Je kunt het zelfs als lipliner gebruiken - zo scherp is dat punt. Dat stain van MaxFactor niet zo'n precieze applicator heeft, bleek niet zo erg te zijn. Voor deze hoeveelheid pigment is het prima. Want ja, als wij het hebben over de pigmentatie dan wint NYC op alle punten. De kleur, intensiteit, effect... love it! Terwijl de stain van MaxFactor er helemaal niet spectaculair uitziet... Het puntje voelt zelfs een beetje droog aan, in tegenstelling tot NYC stain die makkelijk over je lippen glijdt. Dit zorgt ervoor dat NYC stain zich beter ove je lippen verdeeldt. Die van MaxFactor gaat sneller in alle lijntjes zitten en dat voel je helaas ook. Natuurlijk voel je elke stain, omdat hij bijna in je lippen trekt. Toch vind ik het met NYC enorm meevallen, ook met mijn droge lippen.

Qua houdbaarheid vind ik NYC ook weer veel beter. De kleur blijft prachtig op je lippen zitten en vervaagd heel subtiel als je regelmatig gaat eten/drinken. Maar deze kleur kan wel veel hebben, that's for sure! Die van MaxFactor heeft al moeite met het eerste etentje. Er is echter wel een pluspunt voor MaxFactor stain: de geur is veel aangenamer (fruitiger) dan die van NYC (echte stift-geur). Beide stains zijn vooral in felle kleuren verkrijgbaar, hier moeten nude liefhebbers het echt mee doen. Maar de NYC lipstains zijn het dubbel en dwars waard. Tot slot de kleuren die ik heb: NYC #496 Forever Fuchsia & MaxFactor #08.

18 opmerkingen:

 1. Leuk artikel! Typisch dat budget producten soms zoveel beter zijn dan de wat duurdere. Ik ben heel tevreden met m'n NYC lip stain ^^

  BeantwoordenVerwijderen
 2. leuke artikel, je merkt de laatste tijd wel dat de budget make-ups het winnen van de duurdere merken, erg leuk om te zien dat dat hier ook weer zo is, helaas heb ik de NYC hier nog niet in de winkels gezien

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk, haha ik was al benieuwd naar een ''aanbrengfoto'' hiervan, die had ik nog nergens gezien.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ben ik even blij dat ik die Max Factor lipstains heb laten liggen! Ik heb pas twee stains van NYC gekocht en ik ben er ook supertevreden over! Al bleef ik toch altijd nieuwsgierig of die van Max Factor beter zouden zijn. Niet dus! :P

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ga er vandaag nog eentje proberen te scoren, bij het swatchen vond ik hem er ook al mooier uitzien. Goed artikel!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ziet er goed uit, en dat voor een budget merk :D

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb ook één van Max Factor en vind hem ook tegenvallen 1x eten en veel van de kleur verdwenen erg jammer voor z'n prijs.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk! Ik wil nog een keer een lipstain van NYC gaan halen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Eindelijk een vergekijking! Ik ben sowieso altijd fan van goedkopere versies :-) Ik heb nog een stain liggen van CoverGirl, ben benieuwd hoe die het in het rijtje zou doen. Mijn NYC is ook wel lekker fruitig vind ik trouwens!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Goede vergelijking! En handig dat die van NYC er beter uitkomt! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Leuk dat het goedkoopste merk het beste was!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ziet er hartstikke goed uit!
  Check je ook mijn site?

  http://www.facebook.com/beautyspectacle

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Leuk om zo een vergelijking te lezen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Goeie vergelijking! Ik ga maars eens kijken naar zo'n eentje van NYC!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat leuk dat je juist tussen deze producten een vergelijking doet. Ik was er al benieuwd naar.
  Liefs, xxxx

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Leuk, zo'n vergelijking.
  Als ik ooit een lipstain ga kopen, haal ik er een van Nyc =D

  BeantwoordenVerwijderen
 17. bedankt voor het testen =d ik haal hem dan mooi van NYC

  BeantwoordenVerwijderen